_
423. Az Ikva megkerüli Muzsajt.
  • 2012. ápr. 22.
  • 731
  • 23
  • 12
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Olympus FE47
Fókusztáv: 7.7mm
Rekesz: f/6.3
Zársebesség: 1/320
ISO: 100
Készült: 2012. ápr. 21. 15:33
Kevesebb
Több

Chromcsi   2012. április 24.

Át lehet ugrani ... :))) Szinte... :))))

tacsifoto   2012. április 24.

Chromcsi, ezt már nem igen, mert minimum 3 méter széles az Ikva itt. Sopronnál mg át lehet ugrani.
Képzeld olyan kristály tiszta a vize, hogy itt már halak is vannak. Azért van a rengeteg sirály a közelben. Most még elmegyek a következő faluba is, (ha már így belejöttem at Ikva fotózásba) Remélem, ott is tiszta a víz. Figyelembe kell venni, hogy nem csak a Dunán van apály, hanem minden mellékfolyó és patak minimális vízhozammal üzemel hónapok óta.

Chromcsi   2012. április 25.

Tacsi teljesen igazad van !
Gyönyörű fotósorozat ez az Ikváról, Én nagyon nagy örömmel nézegetem. Teljesen kikapcsolja az embert ez a környezet, s örömmel olvasom, h Téged is ! :)
S csak azért írom, mert a Zagyva is hasonló, az átugrást csak átvitt értelemben szoktuk mondani rá... :) Mert most olyan érzésed van tőle...:)
Tavaly pl majd elvitt néhány települést s óránkénti megfigyelés volt a gátnál , ebből a csepp vízből ami most olyan ártatlan, óriási tenger lett ... most pedig mifelénk is hasonlóan szép. De már készültek képek, s fogod látni...

tacsifoto   2012. április 25.

Hát igen, a viszonylag kis patakok, tudnak gyorsan kiáradni. Az Ikva sok kellemetlenséget okozott már a körülötte lakóknak.

tacsifoto   2012. április 27.

Igen, és képzeld halak is vannak már benne. Valamikor borzalmas, bűzös patak volt, de kétségtelen, hogy a víztisztítással itt nagyot léptünk előre. A Hanságba ma már kristálytiszta, halakkal teli patak víz folyik.

Kedvencnek jelölték
Albumokban