_
2o11.o6.19
  • 2011. jún. 19.
  • 166
  • 2
  • 2
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Brokkoli krémleves - karfiollal vagy piritott tökmaggal
Hozzávalók: 1 fej kicsi karfiol, 5o dkg brokkoli, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma,
majoránna (friss), só, bors, (chili) 2 db leveskocka (vagy 1 liter alaplé), 1.5 dl
tejszin, 2 ek hántolt tökmag
A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük - a karfiol apróbbra -, a hagymát és fokhagy-
mát megtisztitjuk, majd elszeleteljük
1 l vizet öntünk egy edénybe, a brokkolit, hagymát, fokhagymát, sót, borsot, leves-
kockát és a majorannát hozzáadjuk és megfőzzük. Turmixoljuk. A levest elfeleztem,
egyikbe tejszint, a másikba az apróra darabolt karfiolt karfiolt adtam. A karfiolost
még 8-1o percre visszatettem főzni, a tejszinest még egyszer felforraltam.
A tökmagot száraz serpenyőben megpiritottam és a tejszines levesre szórtam.
Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban