Tárkonyos csirkeragu
Hozzávalók: 5o dkg csirkemell, 2 fej hagyma, 1o-1o dkg sárgarépa, gyökér, zeller,
zöldborsó, gomba, karalábé, 2 dl tejföl vagy tejszin, 1 ek tárkony, petrezselyem,
(kapor) fokhagyma, só, bors, olaj
A zöldségeket feldaraboljuk, a csirkemellett (vagy pulyka) kis kockákra vágjuk.
A hagymát olajon megpároljuk, rászórjuk a tárkonyt, a sárgarépát, kicsit keverget-
jük, majd jön a csirkemell. Amikor kifehéredett - sózzuk, borsozzuk és annyi vizzel
felöntjük, hogy éppen ellepje. Mikor félig megfőtt, mehet a többi zöldség hozzá,
megint felöntjük és készre főzzük. A végén a tejfölt kikeverjük, a levesből egy mk
levet kiveszünk és elkeverjük, majd a levesbe öntjük. Megvárjuk még újból felforr,
és kész!
Most nem tettem bele zellert, gombát, gyökeret - mivel azt nem mindenki szereti,
de úgy az igazi! Kivételesen tettem bele kevés pirospaprikát. Jó izt ad neki, de anél-
kül nekem kivánatosabb. Persze, izlés dolga!
mammaróza
mammaróza 2011. június 19.
Biztos nagyon finom volt. Nagyon szeretem a tárkonyos ízesítésű ételeket:)
Zsazsa anyo
Zsazsa anyo 2011. június 19.
Én is! A zöldbab leves is nagyon finom tárkonnyal. Ha csak
magamnak készitek, akkor még reszelt citromhéjat is
szoktam használni.
anna schwelung
anna schwelung 2011. június 22.
...no itt az ideje, hogy nekilássak az ebédfőzésnek!!