_
2o11.o6.o7
  • 2011. jún. 07.
  • 180
  • 1
  • 3
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Nyári töltött káposzta
Hozzávalók: 1 kb jó 2 kg-os fejeskáposzta, vagy 2 db kicsi, 1 kg darált hús, 15 dkg rizs
(itt árpagyöngy), 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 3 cs friss kapor apróra
vágva, 1 tojás, 2 liter paradicsomlé, kevés olaj, tejföl (el is maradhat)
A káposztáról annyi levelet lefejtünk, ahány tölteléket szeretnénk. A vastag eret kivág-
juk. Tálba tesszük a leveleket és forrásban lévő vizzel leöntjük. A maradék káposztát
vékonyabb csikokra vágjuk. Az olajon az apróra vágott hagymát, rizst, a kapor 1/3
részét megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk. Amikor kihűlt, elkeverjük a darált hússal
és a tojással. A káposztaleveleket betöltjük. A csikokra vágott káposzta felét lábos-
ba rakjuk, a töltelékkel kirakjuk, majd a maradék káposztával befedjük (A sorok között
az apróra vágott kaporral megszórjuk!) Paradicsomlével felöntjük, hogy teljesen ellepje.
Kb. 2 órán át főzzük letakarva. Tejföllel tálaljuk (vagy nem).

faterphoto   2011. június 12.

én is szeretem ,már kovászolom a sváb káposztának
az alapját:)

Zsazsa anyo   2011. június 12.

Remélem közzéteszed! A kovászoláshoz mi kell? Kenyér,
só - és még mi? Úgy kell mint az uborkát?

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban