_
2o11.o6.14
  • 2011. jún. 14.
  • 172
  • 2
  • 0
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Cseresznyés (meggyes) pite
Hozzávalók: 5o dkg magozott cseresznye v. meggy - 15 dkg margarin (puha),
25 dkg cukor - 3 tojás - 1 kis doboz tejföl v. joghurt - 2o dkg liszt - 1/2 csg sütő-
por - 1 tk szódabikarbóna - 1 cs vaniliás cukor - kevés fahéj - porcukor a szórás-
hoz - reszelt citromhéj - csipet só
A cseresznyét kimagozzuk, kevés cukorral és fahéjjal megszórjuk. Kicsit állni
hagyjuk. Előmelegitjük a sütőt 18o C-ra és egy közepes nagyságú - magasabb
falú tepsit kikenünk margarinnal és beszórjuk zsemlemorzsával.
A puha margarint és a cukrot fehéredésig keverjük, majd a 3 tojással habosra.
A sütőport, szódabikarbónát, csipet sót elkeverjük a liszttel. A tojásos habhoz
adjuk a tejfölt, majd a lisztet. A cseresznyét kinyomkodjuk és a tésztával elke-
verjük. A tepsibe öntjük, elsimitjuk és megszórjuk kevés fahéjas cukorral.
Kb. 5o percig sütjük, tűpróbát végezzünk!
A pitét kockára vágjuk és porcukorral behintjük.
Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban