_
2o11.o5.3o
  • 2011. máj. 30.
  • 195
  • 3
  • 4
  • beágyazás
    M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Sokmagos kenyér
Hozzávalók: 4o dkg lisz, 1o dkg rozsliszt, 3 dl viz, 2.5 dkg élesztő, 1 tk cukor, só,
1 tk kenyérfűszer, o.5 dl olivaolaj, tökmag, szezámmag, napraforgómag, lenmag
(nálam elmaradt) fél tojás és 1 ek viz lekenéshez
Elkészités: a kétféle lisztet sóval elkeverjük. 3 dl vizet meglangyositunk kevés cukorral,
hozzáadjuk az elmorzsolt élesztőt, kevés lissztel megszórjuk és felfuttatjuk.
A lisztes keveréket keverőtálba tesszük és az élesztős vizet, olajat és a magok 3/4 részét beleöntjük, géppel bedagasztjuk, majd kelesztjük. Kézzel kicsit átgyúrjuk,
sütőpapirral bélelt formába tesszük. Fél tojást 1 ek vizzel elkeverünk, megkenjük
a tészta tetejét és rászórjuk a maradék magokat. Újból kelesztjük.
Előmelegitett 18O C-os sütőben 4o-45 perc alatt megsül a kenyér. Kivesszük a formá-
ból és rácsra tesszük.



.

tacsifoto   2011. június 03.

Bár gyönyörű és guszta, de ezt most kihagyom, megpróbálok kicsit diétázni. Három hét múlva megyünk Bp-en az operett színházba és bele akarok újra férni az alkalmi ruhámba. De elég reménytelennek tűnik az elképzelésem.

Zsazsa anyo   2011. június 03.

Ha nem akarsz, ne egyél belőle! De isteni volt, a pirult magok
olyan jó izt adtak a kenyérnek!
A szinházhoz jó szórakozást kivánok!

tacsifoto   2011. június 03.

Jaj ne is mondd! Nem tudom, megéri-e ezt a szenvedést egy puszta tény, hogy beleférek-e, vagy sem a régi ruhámba. Ha nem fog menni, úgyis vásárolnom kell valami göncöt magamnak.

Zsazsa anyo   2011. június 03.

Ha sikerül és beleférsz, akkor sikerélmény! Ha nem, az új-
ba fogsz!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban