_
2o11.o5.19
  • 2011. máj. 19.
  • 263
  • 7
  • 2
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
hagymás-kolbászos zsemle
Hozzávalók: o.5 kg liszt, 3 dl viz, 2 dkg élesztő, 1 tk cukor, só (1 kk fűszerkeverék kenyérhez), o.5 dl olaj, 3 fej hagyma - kockára vágva, 1 kicsi szál kolbász - füstölt -
apróra vágva, bors, só
Az élesztőt a vizben, cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Sózzuk, fűszerezzük
és géppel dagasztjuk. A tésztát áttesszük egy nagy tálba, liszttel megszórjuk és leta-
karjuk. Közben az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a kolbásszal elkeverjük.
Ha a tészta duplájára kelt, a kihült hagymás-kolbászos keveréket géppel beledolgoz-
zuk. A tésztát 9 db-ra szedjük, kicsit átgyúrjuk és tepsire tesszük, letakarjuk és kelni
hagyjuk.
18O C-ra előmelegitett sütőben 2O percig sütjük.
Ha kenyeret sütünk a tésztából, akkor formában kelesztjük újból és kb. 45-5o percig
sütjük.

jonatan   2011. május 24.

jónak tűnik, ki kell próbálnom :)))

Zsazsa anyo   2011. május 24.

Nekünk nagyon izlett. Olyan karakteres ize van, hogy magá-
ban fogyasztható!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban