_
Ambrozia (parlagfü) felhasználása
  • 2012. jún. 29.
  • 1909
  • 24
  • 9
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A meggyet felforralom (ambroziával steviával lehütôm majd majd kiemelem őket)
Maradékot turmixolom zselatinnal kocsonyásítom dinnyekockákat beledobom és tálalom.
(kb 12cm-es illatos tôvek a tökéletes fűszerek=parlagfü)

bukkig   2012. június 30.

Nagyon szépek az étel fotóid és ínycsiklandító a látványuk. Parlagfű alapanyag pedig van bőven...

faterphoto   2012. június 30.

Én pusztitom :o) már kis korában kihuzom és meg eszem!

bokamari   2012. június 30.

Én is pusztítom, csak eről- így - még sosem hallottam!!
Hurrá:)

vakegér   2012. július 01.

Csak egy kis kiegészítés: a parlagfű - bár (jogosan) igen rossz hírét keltették - (egyesek szerint) valójában gyógynövény. Erősen antiallergén hatású szörp is készül belőle.
Itt aztán igazán érvényes a mondás: kisadagban orvosság, nagy adagban méreg.

Inda22   2012. július 03.

A parlagfű káros hatásaival tele a sajtó, de ezek szerint kevés figyelem jut az előnyös tulajdonságaira. Ennek ismeretében egy kicsit már árnyaltabb lehetne a megítélése-:)

vakegér   2012. július 04.

Érdemes a neten utána olvasni, de a lánykori nevén (ambrozia) keress rá. Meg fogsz lepődni!

faterphoto   2012. július 08.

Az istenek italát is megcsinálom csak az egy honap :)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban