_
Elsőre nem rossz! T a bal felső sarokban
  • 2010. jún. 19.
  • 6320
  • 0
  • 31
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Nyilván amikor beállt még üres volt a parkoló.....
Gyártó: Nokia 5800 Xpress Music
Fókusztáv: 3.7mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/17
ISO: 480
Készült: 2010. febr. 27. 18:09
Kevesebb
Több

liquidz   2010. június 28.

Ha felfogja a mellé beparkoló, hogy mit is akart elérni, akkor ketten fognak három helyet foglalni.
Hogy miért? PONTOSAN azért, amit ott látsz szemben, a fehér autó nyitott ajtajánál. Az az éppen-tűrhető nyitási szög, amin már talán normálisan be lehet szállni, de nem a legkényelmesebb. Vajh mi lesz, ha véletlenül, vagy testalkata, esetleg hozzáállása miatt tágabbra nyitja? Kifizeti a szürke gépjármű festését? Erősen kétlem.

Regulus   2010. július 01.

Jobb helyeken (nem nálunk) ezért a rendőr büntethet. Ugyanis a nálunk KRESZ-nek nevezett jogszabályt sérti ez a megengedettől eltérő gépkocsibeállás.

liquidz   2010. július 01.

Tudod mit? Negyedévente szívesen fizetek mondjuk 5e Ft büntetést azért cserébe, hogy nincs összekarcolva és lekopva a kocsim. Még anyagilag is megéri (polír 20e, festés minimum 50, ha kalapálni kell, mégtöbb - de egy 10misis autón máris duplaannyi minden). Csinálhatnának 40cm-el szélesebb parkolóhelyeket.

Az ilyenek helyett inkább a kereszteződésben pirosnál állókra lenne érdemes koncentrálni, esetleg a mozgássérült helyen parkolókra...

Regulus   2010. július 01.

az említett jobb helyeken is ekkorák a parkolóállások, 2,50 m. Szerintem sem ártana 2,70 m, ennél nagyobb már kérdőjeles. A mozgássérülteknek 3,50 m széles a parkolójuk.

liquidz   2010. július 01.

tudom, itt 2.20 a szélesség. a 2.8-2.9 már nagyon kényelmes lenne mindenkinek, én se puffognék, meg a tanuló sem keresztben állna

Regulus   2010. július 01.

a 2,20 m embermagasságban sok, parkolószélességben valóban kevés

bowlingcamps   2010. július 01.

Szerintem kár erre a karaktereket vesztegetni:
a TECSO egy olcsó áruházlánc, miért várjuk el tőle, hogy még kényelmes is legyen.
Aki ott vásárol Bentleyvel, vagy nagy Mercivel az úgyis beáll majd a roki vagy a családi parkolóba.

sZoMy   2010. július 04.

"...az úgyis beáll majd a roki vagy a családi parkolóba."

A roki az oké, sosem tenném. Na de a családi?? Azt semmiféle szabály sem tiltja, de amúgy azt sem értem miért kell a "családosoknak" a kivételezés. Szegény kisgyerek nem tud menni vagy mi a f@sz?

liquidz   2010. július 04.

Azért nagyobb a családi, hogy karcolás nélkül ki lehessen szedni a gyerekülést, tágra nyitva az ajtót. Hát ja, én is szeretném nem 5centire nyitni :))
Tegnap pont le kellett koccolnom egy BMWt, jól rádurrantva az ajtót, minthogy úgy is alig tudtam benyomorogni. A bunkója.

alfagumibt   2011. április 29.

Szomy, bazdmeg..Te egy gyökér vagy...Fogadjunk nincs gyereked..Remélem, hogy nem reprodukálódsz...

alfagumibt   2011. április 29.

Liqudz!
Attól nem fél, hogy pont azért basszák meg a kocsiját mert ilyen rohadt paraszt és így parkol? Mert én évek óta állok két csík közé, de sosem sérült a kocsim, pedig egy A6 C4 avant jó nagy vas...

Mindegy, aki így áll meg, remélem jól összeveri valaki az autóját és akkor még igazolva is érzi majd magát, hogy na megmondtam!

sZoMy   2011. április 29.

alfagumibt, mivel azt semmilyen jogszabály nem tiltja így olyan mintha nem is lenne. Az meg egy másik kérdés, hogy továbbra sem látom semmi értelmét a gyerekes parkolóknak, teljesen mindegy gyerek szempontjából, hogy mennyire áll közel a bejárathoz. Az ezen parkolók szélessége is indokolatlan, bevásárlás során nem szedjük ki a gyerekülést, ilyen baromságot még nem hallottam, mózeskosárral meg nem járunk tescoba, pont azért, hogy a hozzád hasonló beteg audisok nehogy ráköhögjenek.

alfagumibt   2011. április 29.

Szomy! Sejthető volt, hogy nem éred fel ésszel a gyermekülés problémát..Egyszerűen bunkó vagy,aki nem tud sétálni öt métert, de egy gyerektől elvárod, meg egy szülőtől, pici gyermekkel...Sebaj, ennyire futotta neked...
"mózeskosárral meg nem járunk tescoba"
LOL ...Hát baszki, ebben mekkorát tévedtél..Honnan való vagy? Suttyóland?

sZoMy   2011. április 29.

Hidd el jobban átlátom a problémát, mint sejtenéd, és általában pont én vagyok az aki a parkolók túlsó végéből gyalogol be az áruházakhoz. Pusztán csak nem tudok haragudni viszont azokra, akik a gyerekes helyekre állnak be, nemúgy a rokkantnál... Suttyóland-ból valószínűleg te jöttél, ezt jól felmérhető az stílusod alapján is. És mi pl nem vittünk kisgyereket tescoba, más is meg tudja oldani szerintem, a kicsit nagyobb pedig többet mozog, mint egy felnőtt, tehát nem akadály neki a gyaloglás.

alfagumibt   2011. április 29.

Te ne beszélj stílusról egy ilyen után:"Szegény kisgyerek nem tud menni vagy mi a f@sz?"

Te azok mellé állsz, akik gyerek nélkül oda állnak? Baszki, ők nem tudnak gyalogolni? Egy pici gyerek meg gyalogoljon?
Azon kívül, ha nem lennél ennyire buta, tudnád, hogy a gyereket be kell kötni a gyerek ülésbe. Sokszor a gyereküléssel együtt kell betenni a gyereket...
Mindegy, védd a bunkókat a gyerekes szülőkel szemben, sutyerák...

sZoMy   2011. április 29.

Ha tele a parkoló és máshol nincs hely, akkor már bocs de nem tudok rájuk haragudni. A távolság maximum olyan gyereknek jelent gondot, aki annyira pici, hogy éppen elindult, na ők nem valók a nagyáruházas tömegbe, akinek van esze az nem viszi ilyen helyre, mi se tettük. A többi gyerek meg tud menni gond nélkül! Igen tudom, hogy be kell kötni a gyerekülésbe, bár nekem gyári beépített van a kocsiban, amit kicsit könnyebb használni. Szóval mindent összevetve akármit is mondasz, nem bunkóság és még csak nem is szabálytalan beállni a gyerekes helyekre, ha csak így megoldható a parkolás.

alfagumibt   2011. május 01.

Elképesztő baromságokat beszélsz, de gyártsd csak a szánalmas magyarázataidat a bunkó viselkedésre. Ettől még az maradsz ami...Egy bunkó, aki elfoglalja a gyerekes családok helyét, csak ,hogy neki kényelmesebb legyen..Megjegyzem életemben nem álltam még ott, de ettől még tudom, kinek csinálták. A hozzád hasonlók miatt kell mindenre szabály és büntetés. Az ilyen csak az 50.000 Ft-os bírságból ért.

sZoMy   2011. május 01.

Te nagyon ostoba, semmilyen közlekedési szabály nincs erre!!!

alfagumibt   2011. május 01.

Így van, te nagyonbunkó...Majd lesz, mert a gyökerekkel nem lehet másképp beszélni..Mint írtam az előzőkben is, "A hozzád hasonlók miatt kell mindenre szabály és büntetés. Az ilyen csak az 50.000 Ft-os bírságból ért."

Pedig milyen egyszerű lenne, ha emberként viselkednél és nem foglalnád el mindenféle pitiáner, mondva csinált indokkal egy család elől a helyet és akkor nem kéne mindenre egy rohadt szabály és büntetés..Mindegy, egyszerű vagy mint egy faék, sosem fogod megérteni. A gyerekszobád kint volt az ólban, mi?

sZoMy   2011. május 01.

Annyira sötét vagy, hogy arra nincs is szó :) Még szerencse, hogy azért nem az ilyen ostobák alkotják a törvényeket. Egy szomorú van az egészben, hogy valószínűleg az ostoba életszemléleteddel neveled a gyerekeidet is :( Vertek amúgy anno az iskolában? Komplexusos vagy? Illetve ez nem is kérdés mert látszik. Megnyugtatlak azért, hogy ebből az áruházak által kitalált barom családi jelzésből nem lesz közlekedési szabály sosem, mikiegér figurákat is festhetnének. Ennyi erővel amúgy a parkolók kb 50%-át lehetne felfesteni, mert igen sok családos jár ám boltba.

Az egyetlen értelme az lenne, amit feljebb más leírt (és még el is tudom fogadni), hogy szélesebbek ezek a parkolók és így könnyebb a gyerekek ki-be szállása, mivel Őket általában nem érdekli az, ha lekoccolják a más tulajdonát. Bár, ahogy olvasom ezeket a szülőket sem érdekli, mint ahogy téged sem. És az is látszik, hogy más tulajdonában okozott kár az szerinted nem bűn, az teljesen rendben van.

Visszatérve, az, hogy ezen parkolók milyen távolra esnek a bejárattól, már bocs de tökmindegy, nem azért festették fel őket, hogy a gyerekeknek ne kelljen gyalogolni.

Az 50ezres bírság amúgy nem sok, én pl a roki helyekért minimum 150ezret szabnék ki, míg a más autójában okozott szándékos károkozásért legalább 500ezret.

Az egészre amúgy a Metro megoldása az igazi, azaz hogy 14év alatt nincs áruházlátogatás. Ezt is áruház találta ki meg azt is...

alfagumibt   2011. május 01.

allod-e Te ősgyökszi:-)) Már Metro-ba is mehet gyerek, e eza sötét dumád a legjobb:"Megnyugtatlak azért, hogy ebből az áruházak által kitalált barom családi jelzésből nem lesz közlekedési szabály sosem, mikiegér figurákat is festhetnének. "LOOL..
Minden áruhát buta, de Te okos vagy. ugye?? Szánalmas egy ember lehetsz..:-) Ki mondta neked, Te buta bunkó, hogy azért vannak, hogy a gyerekeknek ne keljen gyalogolni?? Azonban nem is azért, hogy neked ne kelljen, de Te akkora egy szánalom türhő paraszt vagy, hogy bármit megteszel, csak nehogy neked kelljen gyalogolni:-) No mindegy, hát bugris vagy, bugris is maradsz. Minden esetre nem én kockáztatom, hogy egy idegesebb család szétbaxa az autóm, hanem Te, mert akkora marha vagy, hogy nem tudsz pár métert gyalogolni, csak hogy emberként viselkedj..Természetesen, bár Te nem érted, de pont a szélesebb helyszükség miatt csinál minden áruház ilen parkolót és azért, hogy a családoknak könnyebb legyen, ha pici gyerekkel kényszerülnek vásárolni, mint pl. mi, mikor a fiam pici volt és mi nem tudtuk kire bízni. Fel sem tudod fogni, mi suttyó? Tudod az áruháznak a vevő a fontos, nem a hozzád hasonlók..Érdekes módon az én autós sosem koccolták le. A csíkra parkoló bunkókét szokták, aki be tud állni középre, két csík közé, azokét nem. Persze aki nem tud, majd rányitnak, utána sír, mint a fürdős kurva és megint csíkra parkol,. akkor megint rányitnak és így tovább, és így tovább...Csak ezt a surmók nem értik...Nekem meg nem nyitnak rá az Au

sZoMy   2011. május 01.

Pontosan te írtad le fentebb, hogy szegény kisgyerek nem tud gyalogolni :) Viszont olvasni se tudsz, én leírtam már, hogy nem ezen helyekre parkolok, csak szimplán nem tudok haragudni azokra akik odaállnak, ellenben a rokihelyekért...

Én sokszor az áruházparkolók túloldaláról sétálok be, pontosan a szarházi rongálók miatt. Amúgy be tudok állni két csík közé, (de ez senkit se ment meg a lekoccolástól) pedig az A6-tól lényegesen nagyobb autóval járok. A metroba pedig továbbra se mehet gyerek :) rosszul tudod, legfeljebb nem szólnak érte.

alfagumibt   2011. május 01.

Az Audi A6 C4-nél lényegesen nagyobb személy autó?? Ahha..Aztán mi az, ami lényegesen nagyobb??

A szarházi rongálok azokat rongálják, akik kötsögül parkolnak. Szinte naponta vagyok kénytelen ilyen helyen, akár több alkalommal is, kénytelen vásárolni, de sohasem történt ilyen, pedig én nem megyek a parkoló végébe, csak ha nincs hely..
A Metro-ba is járok, szóval idézném neked a szabályzatot, mert ebben is tévedsz:
"Vásárlás és számlázás

Kiskorú gyermekem bevihetem az áruházba?

Igen. Jelenleg nincs érvényben korlátozás, bármilyen korú gyermek beléphet áruházaink területére nagykorú kísérő felügyelete mellett. Mindemellett a nagyfokú targoncás forgalom miatt fokozott figyelmet kérünk.
"
No zárjuk le a témát, mert sosem fogunk egyet érteni. Nekem elég az áruház "ajánlása" ahhoz, hogy ne parkoljak oda. Mondhatnám, megkérnek, hogy viselkedj, én meg tudom tenni. Aki nem, az gyökér...Ez az én véleményem. Akinek ennyi nem fér bele, nem ember, ne is papoljon..

sZoMy   2011. május 01.

Több autóm van, egy A6 méretű Volvo, illetve sokat járok a GL500-al is

A rongálással szerintem szerencséd van, nekem sok ismerősöm panaszkodik, akik normálisan parkolnak és mégis előfordulnak ajtónyomok a kocsijaikon. Én 10x meggondolom hova parkoljak. De szerintem is hagyjuk abba, mert egyikünk se győzte meg a másikat. Továbbra is 100x nagyobb parasztságnak tartom a rokkanthelyre való beállást mint a családos helyre, mondom ezt úgy hogy egyikre sem szokásom beállni.

liquidz   2011. május 01.

Hát ez a gáz pont, amit írtok .-( Az a rányitásért 500k marhajól jönne ám!!!!
Nincs sok lehetőség: vagy nyomorognom kell mert normálisan álltam be és mellém is normálisan álltak, esetleg ilyenkor rám is nyitják; vagy rá kell nyitnom mert annyira közel állt rám. Úgyhogy inkább sétálok 200 métert, és csíkra állok úgy, hogy 3 helyre ketten elférjünk. Na azért van, amikor a töküres parkolóban rengeteg méterrel arrébb is sikerül PONT mellém besorakoznia valakinek. Ez talán bizalom?

liquidz   2011. május 01.

Ja. Még annyi, hogy +40cm minden parkolóhelyre és az összes ilyen gond elfelejtve.....

bunkokiller2   2011. május 10.

Ha valaki félti az autót, el kell menni a parkoló végébe, mint én és be kell állni a két rohadt csík közé. Nem értem, mi olyan nehéz ebben. Ha beállsz a két csík közé, nem fogják direkt szétbaxni az autód. Hogy megértsétek: http://indafoto.hu/bunkokiller2/image/10217859-1cacb91...

Ezt az autót éppen pár napja én is láttam, sőt én is lefotóztam, de már tucatszor, csak és kizárólag így parkol. Egyik alkalommal éppen láttam valakit, aki azt mondta, legközelebb elintézi a csóka autóját. Mekkora büdös prosztó már, aki így áll meg? Pont ezért fogják megfirkálni egy csavarhúzóval egyszer és akármit mondtok, ez megérdemli.

Én mindig a csík közé állok, sosem foglalom el a családi helyet, pedig megehetném és lám, sosem volt gond, nem bántják a nagy vasat sem és a kis kocsijaim sem, a parkolóban. Ja és még egy, így ember maradok....Nem kifogásokat keresek, hogy miért vagyok paraszt...

Taxis   2011. augusztus 24.

Én ferdén szoktam két helyre beállni. A fentebb említett okok miatt. A parkoló távolabbi üres részére.A Gyökér még akkor is elsodorta a lottyadt picsájával a tükrömet, amikor a kocsi mellett voltam és még neki állt feljebb amikor szóltam. Az ilyen parasztok mit művelhetnek a mellettük álló autóval?! Leszarom, hogy bunkó taxisnak néznek, de legalább az autó oldala megmarad. Mondom: FERDÉN KÉT HELYRE! Az tuti!

higany1971   2011. augusztus 25.

Én meg, ha ilyen büdös bunkót látok, aki két helyre áll, azon röhögök, hogy a sötét parasztja nem jön rá, emiatt verik össze az autóját. Mert a hülye barom mikor oda áll, még üresek a helyek, de aztán már nem. A faxkalap meg nem fogja fel, ha a két kibaszott csík közé állna, nem baxnák össze a kocsiját, ahogy nekem sem. Persze ezt egy taxisnak elmagyarázni...Ráadásul, ahogy engem is, más normális embert is irritál az ilyen tetvek viselkedése, de van aki nem viseli el, és mikor senki nem látja, egy jó kis oldalrúgással nyomatékosítja a véleményét. Ez sem történne meg, ha a büdös bunkó megtanulná, nem idióta indokokat kell gyártani, hanem ember mód kell élni és akkor pofázhatsz a bunkókra..Így te is egy vagy azok közül, akik miatt, állítólag, így parkolsz...

Fleer   2011. szeptember 25.

Aki összebassza a másik autóját azért, mert az csak vigyázni akart rá, az az igazi paraszt, nem pedig az, aki így parkol.