_
Parkol069
  • 2009. szept. 19.
  • 5321
  • 0
  • 9
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Kevesebb
Több

antibringa   2009. szeptember 22.

minden képeden csak luxusautókat fogunk látni? csak rájuk haragszol?

bowlingcamps   2009. szeptember 23.

Nem hinném, hogy haragszom, de sokszor ezek miatt kell centizni, meg tornázni.

Demolition man   2011. április 15.

Az esetek többségében csak a komolyabb autók tulajdonosai állnak meg lehetetlen helyeken!
Mint ha azt gondolnák,nekik még ezt is szabad.Ha neked nem tetszik,kotróggyá odébb!!!

© ego   2011. június 16.

Az ok egyszerű, akinek csak egy párszázezres autóra telik, az többször is meggondolja, hogy kockáztassa-e a büntetést. A pár millás autók tulajdonosai már inkább kockáztatnak, ők többnyire „éppen milyen fontos dolgom van” alapon állnak meg így. Akinek meg sok tízmillió forintos kocsija van, az szarik bele, nem tétel neki a büntetés.
Én is parkoltam már szabálytalanul, de inkább gyalogoltam pár sarkot, minthogy akadályozzam mások közlekedését. Aki mindig betartja a parkolási szabályokat, az vagy nem közlekedik sűrűn a belvárosban, vagy qrvára ráér. Sajnos nincs parkolóhely, és nem mindig, nem mindenki teheti meg, hogy egy kerülettel arrébb parkoljon. Nehéz eldönteni, illetve nem is lehet, hogy éppen ki milyen indokkal állt meg szabálytalanul. Aki azt mondja, hogy nem lehet ilyen eset, az vagy nagyon fafejű, vagy nagyon egyszerű életet él, vagy nincs autója, tehát vannak kivételek.
Hozzáteszem, hogy a sportból szabálytalankodó, szarok másokra, de én nem gyalogolok 20 métert sem felfogású bunkók kipufogójából, én sem sajnálnék egy kis PUR-habot. Ha már a testét óvja egy kis mozgástól, legalább az agyát tornáztassa, hogy miért is nem indul a gépcsoda.

bowlingcamps   2011. június 17.

Mondjuk német rendszámmal megteheti még egy darabig hogy beleszarik.
Ez is a hatóságok töketlenkedése!

© ego   2011. június 21.

A magyar is megteheti külföldön. Bár azt tudom, hogy a németeknél már veszélyes dolog, mert minden bekerül a számítógépes rendszerbe, és ha legközelebb megállítják valamiért az embert, addig egy métert nem mehet a kocsival, amíg ki nem fizeti az összes kiegyenlítetlen bírságát. Persze, ott is van elévülési idő.
Nem tudom, hogy a többi országban milyen szinten áll ez a számítógépes rendszer, de ez lehet a megoldás. Elfér a gépben minden szabálysértő rendszáma, és ugyanúgy ki lehetne őket szűrni, mint a lopott autók rendszámait. Vagy fizet azonnal, vagy lefoglalják az autót.
De mondjuk ez sem javít azon, hogy aki tele van pénzzel, az leszarhatja a szabályokat. Arra a Norvég példa lenne a megoldás: "Norvégiában az ittasság mértékétől, a vagyoni helyzettől és a szabálysértő éves jövedelmétől függ a bírság nagysága"
Bár ez az ittas vezetésről szól, de mindenre lehetne alkalmazni. Teljes cikk: http://www.deluxe.hu/cikk/20090514/ittas_vezetes_miatt...

© ego   2011. június 21.

Azért, a másik oldal védelmében hozzá kell tenni, hogy nem lehet mindent szabályokkal megoldani. Budapesten, és sok nagyvárosban nincs parkolóhely, kriminális a helyzet. Az sem jó senkinek, ha félórákon keresztül köröznek az autók, hogy parkolóhelyet találjanak. Sőt, ha jobban belegondolunk, ez még veszélyesebb a társadalomra.
1. környezetszennyezés
2. növekszik a dugó
3. növekszik a balesetveszély (aki már 20 perce vadászok parkolóhelyre, az egyre feszültebb és figyelmetlenebb. A mozgó autó, mindig veszélyesebb, mint az álló)
Talán jobban járunk a szabálytalanul parkolókkal, mint a parkolóhelyet keresgélőkkel.
Azt gondolom, hogy a többség szabályosan parkolna, ha lenne hol.
Könnyű kimondani, hogy valami rossz, viszont nehéz jó megoldást találni. Fizet eleget egy átlag autós a közösbe, ahhoz hogy a köz biztosítsa neki a parkolás lehetőségét. Tehát nem csak szabály kell, parkolóhely is.

© ego   2011. június 21.

Ja, és félre ne értsd, nem a "csak beugrottam ide 10 percre és azért álltam meg az út közepén" típusú barmokat védem, hanem azokat, akik parkolnának, szabályosan.

laczika   2011. július 01.

Nem tudom mi bajotok, több mint 5 méterre van a saroktól. Igaz, egy másiktól...