_
Parkolószenzor KDA-525
  • 2011. júl. 01.
  • 11992
  • 0
  • 11
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
a jövő autóipari kihívása a parkolás segítése
Gyártó: Nokia 5800 Xpress Music
Fókusztáv: 3.7mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/200
ISO: 60
Készült: 2011. jún. 29. 15:42
Kevesebb
Több

jajjmamam   2011. július 02.

komolyan nem értem, hogy miért élvezik ennyien parkoló autók fotózását. a képen látható autó tulajdonosa nyilván akkor állt ide, amikor még nem volt mögötte két üres hely. valóban nem a legszerencsésebb hely, de van még mellette két méter gyalogosoknak, kistraktor vezetőknek és gyomor bypass műtétre igyekvőknek. lépcsőt szintén nem blokkolja.

az összes képet lusta voltam átlapozni, de nyilván több, hajnali kettőkor mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyen álló kocsi, kihalt utcában a zebrától csak 1,8 méterre álló autó, stb...szerepel az albumokban. komolyan nincs hatékonyabb módja a szociális érzékenység és empátia kimutatásának, mint ezeket fotózgatni és hőzöngeni? engem legalább annyira idegesít ez a parkoló-sheriffkedés, mint a rokkanthelyek ok nélküli elfoglalása.

elemes2   2011. július 02.

ilyenek ezek.
zéró empátia.

két megjegyzés:

1. zebrától öt méter.

2. vagy húsz éve Rudy Giuliani-nak meglepően bejött a zéró tolerancia elve. de nem azért, mert ettől befostak a new yorkiak, hanem azért, mert az apró stiklikért az őrszobára bevitt figurák rabosítása közben meglepően gyakran bukkantak súlyos bűncselekmények körözött elkövetőire.

nem mindenki nehézfiú, aki tilosban parkol vagy átugorja a metró korlátját, de az volt a megfigyelés, hogy a nehézfiúk nem nagyon törődnek az apró szabályokkal (sem).

bowlingcamps   2011. július 02.

@jajjmamam: Azért fényképezek amikor arra járok, mert próbálom azt a pillanatot elkapni. Mellesleg a lépcső másik oldalán teljesen üres a parkoló, nehézséget jelent viszont, hogy fehérrel ki van jelölve.
Másik amit nem értek, hogy ha úgyis gyalogolnia kell a felső rakpartra, akkor vajon mennyit spórol azzal az 5 azaz öt méterrel, amivel közelebb áll a lépcsőhöz.

bowlingcamps   2011. július 02.

Ha nagyon idegesít arra is van módszer, mellesleg az hogy nem töltesz fel csak nézelődsz vagy 4 éve ennek kicsit ellentmond.

bowlingcamps   2011. július 02.

A fotózás nyilván egyfajta pótcselekvés is, ugyanis berombolni a rendőrségre vagy odarángatni a közterületet minden egyes tahó parkolóhoz eleve nonszensz, nagyjából ezzel is élnek vissza a fotókon szereplő autók vezetői.
Nekem pedig áldás, hiszen egyiket sem öntöttem még le kromofággal, nem húztam meg az oldalát, nem engedtem le a kerekeit, de még bevásárlóközpontokban sem lövöldöztem ártatlan emberekre.
Ha pedig fényképezés közben megjön a vezető akkor el szoktunk beszélgetni és nem rejtem véka alá a véleményem.

Változások   2011. július 06.

Mi a baj ezzel az autóval? Láthatólag nincs senkinek útban, rajtad kívül. Az miért nem zavar, hogy megszüntették a P+R parkolót? Rengetegen használták és ésszel. Jött az önkormányzat és olyan módon festette fel a jeleket, hogy alig több, mint fele lett a parkoló kapacitása.

bowlingcamps   2011. július 06.

Az autóval semmi, az nem megy oda magától.
Ott az a kijelölt terület, oszt nem sikerül neki betalálni, ez zavar! Nyilván bosszúból, mert felment a benzin ára, meg megszűnt a P+R meg különben is.
Ha már egyszer kijelölték a parkolót akkor biztosan nem véletlenül így jelölték ahogy.
Mindegy, ha arra járok mindig csinálok egy fotót róla és az üres kockákról is kb. 10 méterre.

alias   2011. július 09.

Elmagyarázom: A kockán belül fizető parkoló van, a kockán kívül nem kell fizetni. A XIII. kerületi dunaparton sikerült megszüntetni a jól használható P+R parkolót, és (ott valamint a kerület külső részein is) létrehozni a város legkihasználatlanabb fizető parkolóit.

bowlingcamps   2011. július 09.

Értem! Vagyis ha nem állok a kockába nem fizetek?
És közben meg sem büntetnek?

fda   2011. augusztus 25.

kit érdekel hogy kell-e ott fizetni. A festés alapján jól látszik, hogy a gyalogosoknak hagytak egy métert biztonságos helyen a fal mellett, KDA-525 barátunk ezt meg leszarta.

bowlingcamps   2011. augusztus 27.

Ha oda lenne felfestve ahol most parkol, akkor meg vérig lenne sértve, hogy hogyan tud kiszállni a jobb oldali utas!
Mindenre van magyarázat!