_
Paréj kártya nélkül LBB-841
  • 2012. aug. 28.
  • 12060
  • 0
  • 14
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

fda   2012. augusztus 30.

Én sosem állok meg mozgássérült helyén, de ez már unalmas. Egyrészt lehet hogy simán nem vette észre, különben is vicc, hogy minden bolt bejáratánál 10 helyet kihagynak - az egész városban van annyi mozgássérült. A többinek meg kártyája van...

Saját tapasztalatom, hogy annak hogy 2 valódi mozgássérült egyszerre érkezzen a nagybevásárlásra, a matematikai esélye 0% :-)

bowlingcamps   2012. augusztus 30.

Ha tíz roki parkoló van akkor biztos hogy másik ötszáz nem roki is, de az ilyen tahók nem képesek 20 métert gyalogolni. Őket véded?
Másrészt az a gépkocsivezető aki az aszfaltra festett jelet és a táblát sem képes beálláskor észrevenni az szerintem inkább gyalog közlekedjen!
Te pedig imadkozz, hogy ne fuss vele össze a forgalomban!

kepa1   2012. augusztus 30.

Mi az erdekes ezekben a kepekben ? Lehet hogy elfelejtette kitenni a kartyajat. Én is jartam mar igy. Sot egyszer rendor is vart , elnezest kertem és kesz. Nem villogok vele, marmint a kartyaval, csak parkolaskor hasznalom.

fda   2012. augusztus 31.

Félreérthetően írtam, NEM védem az ilyen bunkót. Csak épp unalmasnak találom ezt, hogy napról napra ilyen "bűtények" fotóiba botlani az interneten.

Semmi érdekes nincs benne, visszatartó, megszégyenítő stb. ereje sincs, és azt írtam hogy eleve nem is érzem olyan túl nagy bunkóságnak. Annak ellenére, hogy én eddig mindig tudtam plusz pár métert gyalogolni

flickr-es név   2012. szeptember 04.

felfestve nem látok jelet, a táblát meg talán én sem veszem észre - ilyen helyen, helyre vadászva nem a plafont figyeli az ember

bowlingcamps   2012. szeptember 04.

Igazad van, be kell állni az üres helyre, márpedig a roki hely általában az!
Majd azért idős korodban, ha esetleg már kártyád is lesz jusson eszedbe ez a fotó, mikor egy ugyanilyen tahó miatt gyalogolnod meg tornáznod kell!

20agh   2012. szeptember 10.

Én mindig azt irigyelem, aki ráér ilyenekre vadászni, meg ezt fotózni.Gondolom utána meg sír hogy üres a zsebe...talán ezt az időt pénzkeresésre kellene fordítani?! Értelme úgysincs semmi...

bowlingcamps   2012. szeptember 11.

Ez a különbség! Én nem irigylek senkit. Inkább sajnálom őket, az ilyen barmokat, akik képtelenek 20 métert gyalog megtenni! Az a baj barátom, hogy ehhez ma nem kell vadászni, egy méter kerülőt nem kellett egyik miatt sem tennem, ez a szomorú! És sokszor még a paréjnak áll feljebb!
Az meg hogy kinek mennyi szabad ideje van és azt mivel tölti végképp magánügy!

20agh   2012. szeptember 11.

Nézd, ha Neked ez okoz élvezetet, akkor hajrá.Értelme semmi, de ha erre izgulsz, akkor már van :) Szerintem értelmesebb dolgokkal el lehet tölteni a szabadidőt, de Te tudod

diavolo   2012. szeptember 18.

Én megálltam a mozgáskorlátozott kártyás autóval (elég hosszú, drága, nagy autó) az arra kijelölt helyen, s mikor kiszálltam, majd a fejem vették, hogy miért állok oda, meg honnan van kártyám, magyarázkodnom kellett. Pedig én a sofőr vagyok, és a mozgáskorlátozott ember szállítása a dolgom. De ő nincs állandóan a lábam mellett, hiszen lehet benn van a házban ahová megyek, vagy bevásárló központban rá várok, stb. Oké, ha nincs kártya, ne parkoljon senki ilyen helyen, de ha a fent említett a szitu, akkor felháborító állandóan magyarázkodni.

fda   2012. szeptember 18.

Ez egyébként a DECATHLON-ban biztosan tipikus helyzet: bent vásárol a nyomorék nagymama, fiacsája meg utánaered autóval, hogy hazavigye. Ehhez meg KELL állnia a mozgáskorlátozott helyen.

Az szóba se kerül, hogy van neki valahonnan kártyája és azt használja ha jogos, ha nem...

diavolo   2012. szeptember 19.

Akkor mondom: Én egy 30 éves mozgássérült fiatalember sofőrje volnék, akivel éppen pont a Decathlonba is szoktunk járni. Pontosabban én kisegítem a kocsiból (elektromos szék) és ő bemegy. Én meg várok. És szánalmas amikor várakozom, hogy nekem kell szinte állandóan magyarázkodnom. Szóval ezzel csak arra akartam rávilágítani, ami velem mindennapos. És miközben százával szidnak, fogalmuk sincs mi az ábra. Már sok esetben sima helyre állok, csak nyugtom legyen. A lényeg, hogy hátul legyen helyem. Az az érzésem, átestünk a ló túloldalára.

fda   2012. szeptember 19.

@diavolo: " átestünk a ló túloldalára"
Igen, lehet. Mégpedig azért, mert a mozgássérült parkolókat a valóban nehezen járó embereknek találták ki, azért, hogy minél közelebb lehessenek a bejárathoz. Most meg ha sétálok a belvárosban (győr), akkor azt látom, hogy a városlakók és ott lakók kétharmada mozgássérült. Alig van 1-1 lúzer ablakában parkolócédula.

Ezzel szemben ma az van, hogy kb. te vagy az egyetlen az országban aki sportáruházba hordja mozgássérült utasát, és közben be se megy vele, hanem csak várakozik. Ő eközben rászorul arra, hogy közel állhasson a bejárathoz - különösen sofőrrel a beszállás máshol sem lenne gond. Mivel az esetek nagy százalékában mást lát az ember, eleve a decathlon is egyszerre 12 mozgássérült sportolót vár dedikált parkolóhellyel, az embereket bosszantja, hogy mások meg nem érdemelt előnyökre tesznek szert.