_
DD XX 620 kártya, matrica rendben
  • 2011. aug. 24.
  • 10008
  • 0
  • 17
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Nokia 5800 Xpress Music
Fókusztáv: 3.7mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/20
ISO: 224
Készült: 2011. aug. 24. 12:20
Kevesebb
Több

fda   2011. augusztus 25.

nem unalmas még ez?
Itt mi a baj? Nem férnek el mások mellette?

F1sh   2011. augusztus 25.

pont ezaz, ha ennyi hely van miért a mozgássérült helyre kell állni? ha bejön 50 autó és elfoglalja a többi helyet, akkor a mozgásban korlátozott személy gyalogoljon kilométereket, hogy az okos mercis kényelmesen vásárolgathasson?

fda   2011. augusztus 25.

Életemben egyetlen alkalommal parkoltam mozzássérült helyén. A decathlon előtt. A "normál" parkoló egyébként kb. színig volt, de a (ha jól emlékszem) 12 mozgáskorlátozott hely mindegyike pedig üres. Megálltam ott a két gyerekkel. Tudom szabálytalan, de feltételeztem, hogy az ott töltött fél órán belül nem jelenik meg 12 (!) mozgáskorlátozott ember, hogy a sportáruházban (!) vásároljon.
Mint ahogy ez a fotó sem úgy néz ki, hogy még 5 perc és a beáramló mozgáskorlátozottak nem találnak helyet.

A cím egyébként azt sugallja, hogy volt matricája, azaz jogosan áll ott.

Fotósunknak azt kellett volna lencsevégre kapnia, hogy ki száll ki az autóból.

higany1971   2011. augusztus 26.

Fda és az ő előre gyártott bunkóvagyokdekimagyarázom ideológiája. Tudod a normális ember nem áll mozgáskorlátozott helyre. Egyszerűen nem megy neki. Pedig mindenki ki tudna valamit találni, én is. Mégsem tesszük. Most gondolkodj el, Te hová is tartozol. Pedig mennyi, de mennyi alkalmam lenne tilosban megállni, de valahogy nem visz rá a lélek....Gondolom Te azért túlteszed magad rajta, hiszen úgysem jön 1-2-3-4-5-6-7-8-9 ...mozgáskorlátozott..A szabály meg fakultatív, ugye? Ha épp úgy kényelmes, nem érdekes...

fda   2011. augusztus 26.

@higany1971: Köszi a kioktatást, jól meg is érdemeltem, hiszen elárultam, hogy ÉLETEMBEN EGYSZER megálltam egy bazi üres, túlméretezett mozgáskorlátozott-helyen.
Van mit tanulnom Tőled, gondolom te még - velem szemben - egyetlen alkalommal sem hágtál át szabályt.

higany1971   2011. augusztus 26.

Valóban. Ezt a szabályt soha sem..Tudod, van különbség szabály és szabály közt. Gondolom ezt nem is érted...

huleaks   2011. augusztus 29.

Soha nem szeretnék mozgáskorlátozott lenni. Gondolom senki sem. Éppen ezért soha nem állok ilyen helyre és soha nem használok mozgáskorlátozott kártyát sem.

A jelenlegi kép esetében valószínüleg az lehet, hogy a német tulaj szószerint mozgáskorlátozott és komolyan veszi a felfestést. Tehát nem áll a nem mozgáskorlátázott parkolóba. Attól, hogy merci, audi, bmw az autó, a tulaj még lehet mozgáskorlátozott.

higany1971   2011. augusztus 31.

Nem is értem amit írsz, komolyan..Ember, ha lett volna mozgáskorlátozott kártyája, nem kerül ide. Senki nem mondja, hogy egy mozgáskorlátozott nem lehet gazdag. Azonban ezt a parkolót állandóan ilyen szemétládák foglalják le és éppen pár napja láttam ott átkozódni egy mozgáskorlátozott bácsit a feleségével, mert ő már nem tudott beállni. A mögötte érkező autó, amiben két fiatal és egészséges ember ült, egy pár, már álltak volna be szintén ide, lexarva a behajtani tilos táblát, de nem tudtak mert már teli volt. Ha ilyenkor megállnál ott, míg kimennek akik bent állnak, egyetlen egy sincsen köztük mozgáskorlátozott. Soha, egy sem. Ha pedig szólsz, mert én már szóltam, megkérdezik, mi a fax közöd hozzá és kész...

F1sh   2011. augusztus 31.

ilyenkor meg kell fogni a slusszkulcsot es leereszteni mind a négy kerekét, hogy érezze milyen valóban mozgáskorlátozottnak lenni.

bowlingcamps   2011. szeptember 01.

Ebben tényleg az a vicc, hogy a frankó parkoló sem fizetős és távolságban kb. ugyanannyi.

dan72   2011. szeptember 29.

Vagy valamit félreértettem, vagy nem igazán értem. A "kártya, matrica rendben" cím nem arra utal, hogy azok voltak a kocsin? Ha kártya és matrica volt a kocsin, hol a bizonyíték, hogy a sofőr nem jogosult hozzá? Látta valaki a sofőrt kipattanni a kocsiból, squash ütőivel a kezében?

Geriii   2011. december 18.

JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉZUSOM! valakinek ez az élete, hogy ezeket fotózza... ember! ennyire uantkozol bazdmeg? :D hogy már aztis lefotózod aki szabályosan ott parkol?!?!??! van kártyája... akkor állhat ott. ennyi! !!!!!!!!F1sh!!!!!!!!! te nyomorult!! honnan tudod, hogy nem mozgáskorlátozott??? van kártyája. lehet, hogy tényleg az!!! meg ő lehet, hogy nem mozgássérült! DE TE AKKOR IS SZARABB EMBER VAGY, MÉGHOZZÁ EZÉRT!: ilyenkor meg kell fogni a slusszkulcsot es leereszteni mind a négy kerekét, hogy érezze milyen valóban mozgáskorlátozottnak lenni. ettől tényleg mozgássérült lehet, mert ha nem veszi észre meg is halhat te nyomorék. egy igazi nyomorult kis szar vagy!

F1sh   2011. december 18.

Geriii tanulj meg olvasni, nem csak mocskolódni, a hozzászólásokban arról van szó, hogy valaki látta, amint egy egészséges nagyképű adócsaló kiszáll egy mozgássérült kártyás külföldi rendszámos autóból. amúgy meg ha lapos a gumid azt észreveszed, főleg, ha mind a négy. és anyagi kárt sem okozol, csak bosszúságot, pont ugyanazt, amit a VALÓDI mozgássérültek éreznek, amikor gyökerek miatt nem tudnak beparkolni a számukra fenntartott helyre...

bowlingcamps   2011. december 22.

Német rendszám, magyar roki kártya, CD matrica, H matrica, mindez egy autón.
A lézerblokkolót hiányolom!

Brona   2012. március 02.

Hali!

Tegyük fel, hogy minden rendben van, van matrica és kártya. Mi van akkor ha nem a soför a roki ha nem az utas akit vitt. Így úgyan úgy használhatja a parkolót nem? Vagy ilyen esetben sem használhatja a helyet? Pontosan még nem néztem utána a rendeletnek.

joeramirez   2012. május 12.

fda mondja:

"Életemben egyetlen alkalommal parkoltam mozzássérült helyén"

Aki egyszer megtette és még magyarázza is, annál valószínű rendszeressé vált az "életemben egyszer tettem" önigazolás