_
Transit
  • 2009. aug. 05.
  • 3921
  • 1
  • 28
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Nem, ez nem pénzszállító autó, aminek a bank bejáratához közel kell megállnia. (Mondjuk itt az is tilosban állna.)

ostya   2009. augusztus 05.

Szerintem egy JNT security felirat van a kocsi hátulján.
Már pedig ők pénzt szállítanak. Az erstének:
http://www.jnt.hu/rolunk/rolunk.htm
Hú de tök bonyolult volt kinyomozni. Persze a felvetés ettől még jogos, várakozhatnának inkább a buszmegállóban.

OkoskaTörp   2009. augusztus 05.

ostya: Nem azt írtam, hogy "pénzt[SZÓKÖZ]szállító" autó, hanem egybeírva. Magyarul: nem hagyományos páncélautó. Elmentem mellette, belenéztem, azért írtam a képaláírásba. Amúgy meg az értékszállító autóknál nem kellene valakinek a járműben maradnia? Ez töküres volt. (Persze lehet, hogy biztonsági megfontolásokból a kárpit mögé bújt el az őr.)

A JNT honlapja szerint "Jellegénél fogva ez a rendszer a hagyományos fegyveres páncélautós szállításhoz képest kisebb erőszakos támadási kockázatnak van kitéve." :o)

Buszmegállóban várakozni??? Megnéznéd a Kresz 40. § (5) d) pontját?... (Az sem jobb, amikor a szomszéd bank pénzszállítói miatt nem tud beállni a busz, és mindenki szállhat le az úttest közepén.)

ostya   2009. augusztus 06.

Volt benne némi irónia, úgy látom nem ment át. :-)
Szóval nem szeretem ha az autók felállnak a járdára,
de ha már kijönnek ATM-et szerelni, akkor inkább ott álljnak meg mint a buszmegállóban.
Gondolom nem állt ott egész nap, volt még mellette
annyi hely is hogy el lehessen férni, amíg befejezték a
dolgukat.
Szóval egy hasonló kiszálláskor hova lehet állni ha nem
akarja az ember az árut vagy a szerszámos ládákat 500m-ről cipelni, és a buszt sem akarja feltartani?

trombo   2009. augusztus 07.

Ebből a megfontolásból bárki felállhatna. Én meg a bevásárlószatyrot nem akarom cipelni.

Nor-   2009. augusztus 26.

Szerintem 2m bőven van mellette, úgyhogy a kényelmes elférés az biztosított.
Gondolom, a 200 kilós vasakat jobb lenne 200 méterről becipelni.
Okoskának az a baja szerintem, hogy vele ellentétben mások dolgoznak, és nem azzal töltik az idejüket, hogy másokat figyeljenek és jelentgessenek.

Szerintem nagyon élvezte volna az előző rendszert, biztos sokra vitte volna mint körzeti besúgó megbízott ...

OkoskaTörp   2009. augusztus 27.

Nor-: Az itt szereplő parasztok közül egyetlen egyet sem jelentettem fel, már csak azért sem, mivel ebben az országban a rendőrök jobban megszopatják a feljelentőt, mint a szabálysértőt (hiszen dolgozniuk kell az üggyel, és ez eléggé felháborítja őket).
Egy kép elkészítése amúgy kb. 5 másodperc, szóval marad mellette időm dolgozni.

kisgyerek8509   2009. szeptember 04.

az a baj ezzel a ki....t országban élő emberekkel,hogy ráérnek mindenkit csesztetni én azt mondom próbálja ki mindenki ezt a melót és utána alkotni véleményt.
ha meg nem akarja én is tudnék hibát találni a munkájában minden nap.

OkoskaTörp   2009. szeptember 04.

kisgyerek: Az lenne a csesztetés, ha naponta ráhívnám a rendőrt, mígnem kb. két hét alatt összejönne annyi büntetőpontja, hogy elveszítse a jogosítványát és a megélhetését.
Végezze nyugodtan a munkáját, önmagában a szabálytalankodására is tojok, de közben ne csesszen ki másokkal a saját kényelme miatt. A Sugárnak van teherbejárata, ott nem zavarna senkit.

kovigyurka   2010. március 25.

Üdv!
Ha bele ugathatok, mindenféle szabály feszegetése nélkül.
Szerintem itt volt "eccerűbb" megállni.
Hely van mellette bőven, és a buszt sem volna ildomos akadályozni.
No de!
Ez a Bosnyák tér.
Szemben általában van hely, "csak" éppen át kell baktatni az úton...aminek nem kicsi a forgalma...
A környéken lévő utczákbann se nem tilos megállni.

Szóval nem olyan nagy kár ezért szerintem...de itt számtalan megoldás lehetséges éppen.

Saszla4871   2012. augusztus 07.

Na, hurrá! A jól értesült tájékozott stb. hozzáértő(mindenhez) megint megnyilatkozik. Van valami olyan hogy járdakockázat az értékszállítóéknál. Azt illik a minimumra csökkenteni. Legyen a táv rövid ha lehetséges, jól belátható, stb. Egy nálunk fejlettebb jogállamban (Németország, Franciaország,Románia) a közelébe se mehetsz a a járműnek, pláne nem fényképezed. Nem azért áll oda mert úgy kényelmes. Más lehetősége nincs. Nem shoppingolni ugrik be éppen. Amit a meg a JNT honlapja ír, arról meg annyit hogy sehol a világon nem használják ezt a értékszállítási módot, egyetlenegy cég nem vállalja be rajtuk kívül. Ez is "Hungaricum"

Szaddam58   2012. augusztus 07.

Okoska Törp te egy igazi hülye vagy! A Bosnyák téri Erste bankba ha vinnél be pénzt Te a Sugárnál állnál meg???
Felvételizzél a Jnt-nél biztosan örülnének az ilyen agyhalott besúgó hülyének! Megnyugtatlak ez egy pénzszállító autó Te pöccs!!!

OkoskaTörp   2012. augusztus 07.

Saszla: Értem én a viccet, de nem szeretem. :) Szóval megértem, hogy nincs nagy kedvük milliókkal sétálni több utcányit, ugyanakkor attól még teljesen szabálytalan a dolog. A nálunk fejlettebb jogállamokban valószínűleg rendezve van a kérdés. Mint ahogy nálunk is sok helyzeten (mondjuk ezen épp nem) segítene, ha a filléreskedő cégtulaj igényelne sárga villogót a járműveire.
Más lehetősége igenis lett volna: innen kb. 25 méterre megállni a Lőcsei utcában, szabályosan, de legalább 4-5 helyett legfeljebb egy szabályt megsértve.

OkoskaTörp   2012. augusztus 07.

Szaddam: Kivégzésed óta te is a pénzszállító iparban dolgozol? Amúgy a Sugárnál a G4S páncélautói törik a járda betonlapjait.

Saszla4871   2012. augusztus 07.

Zsenikém 15 éve nem kapnak sárga jelzést. Amin volt arról is leszedették.Nagyon nem vagy képbe..

SeLive-Zsolt   2012. augusztus 07.

Okoska!(Inkább hülyécske)

Én mint JNT Security 'BpÉSZÜ, tagja
kívánom neked,hogy soha többé ne kapj
fizetést a kártyádra, ne tudj felvenni a
bankból pénzt, és a nyugdíjad is csak. papíron kapjad meg,,,
mert ha mi nem vinnénk ki, hogy te kényelmesen felvedd a szaros pénzed
AKKOR NÉZNÉL NAGYOKAT!!!

UI: Remélem legközelebb rádhívja a rendőrséget valaki ha megint fotózgatod az
értékszállító autót !!!!

OkoskaTörp   2012. augusztus 07.

Nem is tudom, mikor vettem ki utoljára automatából pénzt. :P
A hülye szabályok miatt lehet reklamálni a jogalkotóknál, de addig még vonatkozik rád is.

UI: Mégis, milyen alapon hívna rám valaki rendőrt MAGYARORSZÁGON egy szabálysértést elkövető nempáncélautó lefényképezése miatt? (Amúgy meg ha már ott lenne a rendőr, inkább a sofőrnek osztanak ki egy vaskos csekket.) Egyébként ha már a szabályoknál tartunk, 2 millió forint felett hány ember is kellene a szállítmány kíséréséhez?...

Dzsinny   2012. augusztus 07.

Látom, már a JNT-sek felfedezték a képet! XD
Azt hiszem, nekem is hozzá kell szólnom, mert a JNT "értékszállítója" voltam!
Kedves Okoska!
Attól, hogy egy autó nem páncélozott, attól lehet pénz- illetve értékszállító! Mint olvashattad, a technológia miatt, ami ugyan nem teljesen hungarikum! Nincs szüség két emberre és nincs szükség páncélautóra és nincs semmilyen 2 milliós értékhatás sem! Viszont az előírás szerint a lehetőségekhez képest a legközelebb kell megállni a bejárathoz!
Itt a Bosnyákon ami nem zavart volna téged, az a buszmegálló lett volna! Viszont a buszokat annál inkább zavarta volna!
A rendőrök nem büntetik meg, mert nagyon jól tudják, mit csinál és miért állt oda! Esetleg az értetlen közteresek szoktak szívozni a szállítóval!
Viszont, ha te nekiállsz értékszállító autó fotózni, akkor azt információ gyűjtésnek vehetik és gyanússá válhatsz, hogy rablást tervezel!
Remélem, okosodtál!

Szaddam58   2012. augusztus 08.

Kedves Hülyécske Törp!
Eltaláltad.Kivégzés után ilyen ráérő balfaszok írásain mérgelődök!
Amúgy mélyen felháborít,hogy a G4-esek a Sugárnál törik a járdalapokat!! Biztosan szabályosan megtudnak állni ők is,mert a megrendelő biztosítja nekik a munkavégzésükhöz szükséges helyet csak az ilyen dilettáns óber Okos Törpök bosszantására inkább követ törnek, mint pénzt szállítanak!!
Ajánlom,hogy szokjál le az ilyen fotók készítéséről, mert mint a Dzsinny is írta félreértésre adhat okot és még a végén meg is sérülhetsz barátom!! OKOSODJ MÉG!!!

OkoskaTörp   2012. augusztus 08.

Dzsinny: Dehogynincs értékhatár; nem jogszabályok, hanem a biztosítók írják elő.
Azon, hogy a rendőrök nem büntetik meg, nem csodálkozom - csak azért büntetnek, amire a pénzbehajtási utasítást megkapták. De azt ugye látod, hogy a célszerűség és a szabályok attól még ellentmondanak egymásnak? Ugyanakkor az átlag halandót igencsak megdugják, ha mondjuk egy nehezen járó idős ember, elvérzés felé járó sérült, éppen szülő feleség, vagy csak szimplán költözködés miatt hasonló módon áll meg.

Szaddam: A költöztetők szerintem elég hosszan tudnának mesélni neked arról, hányszor nem kért a megrendelő a munkavégzésükhöz szükséges területfoglalási engedélyt. És ilyenkor nem a megrendelőt, hanem a sofőrt bírságolják meg.

Szaddam58   2012. augusztus 08.

Oktondi! Én nem vitatkozom veled tovább!
Fényképezgessél nyugodtan,éld a magad kis beszűkült életét.Aki párhuzamot von költöztetés és pénzszállítás között már ne is haragudj az csak úgy vagdalkozik össze-vissza.Amúgy a képeden jól látszik ráadásul,hogy a sofőr annyi helyet hagyott a járdán, hogy az összes általad felsorolt dolgot egyszerre kényelmesen végre lehet hajtani sőt még egy jól megrakott Ifával is meg lehetne fordulni!!!
A pénzszállítókkal pedig ne genyózzál légyszíves inkább szálljál rá a Taxisokra vagy a Rendőrségre vagy a Közteresekre ,Bkv.ellenőrökre annyi jó téma hever még az utcán ha már annyira ráérsz.

bosco26   2012. augusztus 08.

Kedves OKOSKA!! Mint ahogy Aprajafalvában úgy még itt sem kedvelnek!! Érthetően!!

Az hogy fényképezel szép dolog de azt hogy több pénzszállító cég autiót fényképezgeted az már kicsit más tészta!! Szeretném felhívni a figyelmed hogy az elöbbi hozzászólóknak igazuk van abba, hogy ha egy pénz és értékszállító észre veszi akár félre is értelmezheti cselekedetedett és akár komoly következménnyel is járhat!! A másik dolog!! Sugárra panaszkodtál hogy a G4S autói törik a járdalapokat!! Nekik oda behajtási engedélyük van mivel akármien hihetettlen a számodra a mélygarázsnál magasságkorlátozás van és nekik a Járdakockázaton kívülre esik ami azt jelenti hogy esetleges támadásnál a Biztosító nem fizet nekik!!
Amint látom rákaptál a Jnt security autóira is!! És ráadásul Bosnyák Téri ERSTE elött a Járdán!! Azt írtad hogy a környező utcákba parkolhatnának!! Arra a utcára gondolsz ami természetesen fizetős és örökösen telve van a Piac miatt!! vagy Gondolsz arra hogy miért nem áll meg a Busszmegállóba!! Ha jól olvastam a korábbi képednél azért reklamáltál mert nehezen tudtál leszálni a Buszról. Kérdezem én ha odálna az autó akkor hogyan szálnál le a buszról?? és itt nemcsak rád gondolok hanem a mozgássérültre is ugyanis ha nem tud beállni a busz az öbölbe az aszfalt és a lépcső között igen nagy lépést kell megtennie ugyanúgy mint a nyugdíjasoknak is!! így hogy a járdára Állt és lehetővé tette hogy bőségesen elférjenek a gyalogosok a kocsi melett nem Értem a Problémádat!!

bosco26   2012. augusztus 08.

De hamár ennyire ráérsz és fotózgatsz akkor legyél már olyan bátor hogy megvárod míg kijön a szállító és odamész hozzá evvel az ötlettel hidd el nekem Díjazni fogja!! :-)
Hívhatsz Rendőrt is de akkor is csak Te fáznál rá és igen szép ahogy te fogalmaztál Vaskos csekket Kapnál!! Lehet utána egy kicsit elmenne a kedved attól Hogy Különböző Értékszállító Cég autóit fotózzad és rászoknál a szebbnél szebb tájak fényképezésére

OkoskaTörp   2012. augusztus 08.

Kedves őrzővédők! A ti agyatok valószínűleg csak a pénzeszsákokig terjed. De elárulom nektek, hogy amikor az ügyfélhez kiviszünk egy zaftosabb szervert, az bizony többet ér, mint ami a ti zsákotokban van. Ráadásul valamivel méretesebb, súlyosabb és sérülékenyebb is a számítógép, tehát még kevésbé kellemes messziről cipelni. Ez mégsem mentesít minket a Kresz alól.

bosco: Örömmel fogadnám, hogy vajon miért is adna _nekem_ csekket a rendőr.

SeLive-Zsolt   2012. augusztus 08.

Így már értem !
Mit vár az ember egy számítógép buzitól !!!
Az ismételt hülyeségekre inkább nem reagálok mert kitiltanak az oldalról ;-)

Szerintem hagyjuk ezt a témát ( T.Kollégák )
mert Okos enged Hülye Törp meg szakadjon bele a gépeibe !

Dzsinny   2012. augusztus 08.

Két dolgot még hozzáfűznék:
-Örzővédők a tescoban vannak! A srácok értékszállitók! Lehet, hogy másnak nincs különbség, nekik van!
-A szerver és az érték szállítása között az a különbség, hogy a szerverrel nehezebb elszaladni! Főleg, ha nagy! De úgy látom, még mindig nem érthető, hogy nem azért kell közel állni, hogy kényelmes legyen, hanem a kockázat miatt!

bosco26   2012. augusztus 08.

Most a tàrsaid ellen beszéltél Rendszergizda!!:) az képeid között ugyanis van olyan amikor a bank elé beàllt a kollégàd !! Segítek Aréna Corner raffi bank . Ősem kàvézni ment be

Beci86   2013. január 29.

Milyen jó, hogy a kép feltöltője ennyire benne van a szakmában!
Igaz, hogy a biztosítók szabják meg, hogy mennyit vihet egy autó, viszont ezért köt szinte az összes pénzszállítással foglalkozó cég más-más biztosítóval szerződést...
Látni, hogy néha-néha gépfegyveres rendőrök kísérnek X millió pénzt (itt nem 10-20 milláról van szó)... Hát az magyar biztosító, ha van eszük, nem magyarral biztosítják. Ugyanis néha a pénzszállítók is visznek legalább annyi, ha nem több pénzt, még sincs ott egy hadsereg kíséret nekik. Valahol 1, valahol 2-3 fős járatok vannak. És van ahol páncél autóval, van ahol meg szériaautóval oldják meg. Nincs ezzel baj...
De honnan vetted, hogy ez az autó nem érték/pénzszállító, azt még mindig nem tudom... Csak mert nem ült benne senki és nem páncél??!

Kedvencnek jelölték
Albumokban