_
Az Óratorony
  • 2016. nov. 26.
  • 218
  • 11
  • 8
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A Castello Sforzesco város felé néző homlokzatát uraló tornyot Torre del Orológiónak (Óratorony) is nevezik vagy építője után Torre Filaretének. Francesco Sforza adott megbízást a 70 m magas torony építésére Pietro Averlino Filaretének. Ő építette a meglevő torony utolsó két szintjét és a konzolokon nyugvó, lőrésekkel ellátott, gyilokjáróval koszorúzott kis kupolát. A kapu feletti egykori Sforza-címert Umberto királyt ábrázoló domborművel cserélték ki. A tornyon azonban a város védőszentjének, Szent Ambrusnak domborműve mellett látható mind a hat Sforza herceg címere is.
Gyártó: Canon PowerShot S5 IS
Fókusztáv: 6mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/320
ISO: 80
Készült: 2016. szept. 23. 10:02
Kevesebb
Több

Hermi   2016. november 28.

Nincsen sajnos, itt annyira meg volt már őrülve a csapat a dómért, hogy győztem utánuk sántikálni:-(

Hermi   2016. november 28.

45:1 volt az arány, szerinted hittek volna nekem...??

anna schwelung   2016. november 30.

Hitetlenek!....és mégis hívőnek akarnak látszani a templomba járást mímelve...

Hermi   2016. november 30.

Á! Ott is csak kattintottak párat, aztán leültek, hogy fáradtak, csak páran jártuk végig az idegenvezető által megmutatott részeket... Viszont ők is elmondhatják, hogy voltak a milánói dómban is...

anna schwelung   2016. november 30.

Sokan vannak ilyenek!
Szintén kézilabda barát házaspár hölgytagja (volt játékos, edző, alacsonyabb kategóriában) invitálására mentünk Szegedre ffi. BL meccsre.
Csodálkoztam, amikor láttam, hogy színházi látcsövet is hozott....
....'oszt ott derült ki, hogy szinte nem is nézte a játékot, csak a nézőteret, milyen ismert emberek ülnek ott :-( :-(

Hermi   2016. november 30.

Ismerős... Ha színházba megyek, a szünetben látom, hogy többen is árgus szemekkel figyelik a többieket: kin és milyen ruha van, ki kivel jött, aztán megjegyzéseket tesznek, kéretlenül megszólítják azt, akiről úgy gondolják, hogy "valaki"... A műsor nekik csak kín, mert mikor lesz már szünet!
A múltkor pont mellettem beszélgetett a volt polgármester, amikor odajött hozzá két "úrinő" és elkezdtek smúzolni, hogy mennyivel jobb volt, amikor még ő volt a polgi... Gyorsan el is húztam onnan, annyira felbosszantott! Pedig nem is ismerték, sőt, előtte még meg is kérdezték tőle, hogy "ugye ön az"? Brrr... Ez nekem pont olyan, mint amikor az egyik kolléganőm temetésre ment, másnap egész nap azzal volt elfoglalva, hogy ki milyen ruhában volt, sírt-e, milyen koszorút vitt.... Hányinger...:-((

Kedvencnek jelölték
Albumokban