_
Torre dei Lamberti
  • 2016. okt. 26.
  • 322
  • 12
  • 20
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Tipikus olasz, négyszögletű tér, éttermek, kávézók teraszaival, kis boltokkal, Verona történelmi városközpontjának a centruma. Olaszország egyik legszebb terének tartják. Korábban itt volt a római Forum.
A tér északi oldalán Verona egyik jelképe, a messziről látható torony, a 84 m magas, 12. századi Torre dei Lamberti áll.
A tornyot 1173-ban építették, de 1403-ban villámcsapás érte. A renoválás csak 1448-ban kezdődött meg, és 1464-ig tartott. Az órát 1779-ben adták a toronyhoz
Gyártó: Canon PowerShot S5 IS
Fókusztáv: 6mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/1250
ISO: 80
Készült: 2016. szept. 20. 15:34
Kevesebb
Több

nevetnijo   2016. október 27.

Csatlakozom Erzsébethez, tényleg jó, hogy információt is közölsz velünk. Legalább így mi is megismerhetjük a város történetét!

Hermi   2016. október 27.

Erzsike, Nevetnijo: örülök, hogy szívesen veszitek a szószátyárkodásomat, féltem, hogy majd valaki azt mondja, hogy minek ennyit írni...? A társasutazás egyik jó velejárója, hogy az idegenvezető sokat mesél, én meg gyorsan ideírom, mielőtt elfelejteném!:-))

Somogyi Erzsébet   2016. október 27.

Akit nem érdekel úgy sem olvassa, de azt hiszem kevesen vannak olyanok.
Továbbra is várjuk ismertető leírásaidat.

Hermi   2016. október 27.

Köszi Erzsike, amire emlékszem, még leírom!:-))

nevetnijo   2016. október 28.

Hermi, én kedvelem az ilyen ismertetőket, legalább tudom merre "járok". Ezért sokszor hiányolom a címkéket, sok esetben nem tudom mit látok, van hogy ezért nem is kedvencelem az adott fotót. Társasutazásnál tényleg jó, hogy mindent készen kap az ember. Egy hátránya van, hogy alkalmazkodni kell, nem bóklászhatunk el ameddig kedvünk tartja. :)))

nevetnijo   2016. október 28.

Erzsébet, Hermi, volt már itt az indán ellenvetés az infók miatt. Meg hogy minek írunk kommentárokat a képek alá, mikor ez egy fotómegosztó hely. A fotókról, azok kivitelezéséről, minőségéről kellene írnunk és nem holmiféle diskurzusokat folytatni! Szóval régebben voltak itt nagy "csaták"! :)))

Hermi   2016. október 28.

Nevetnijo: Csatákat nem szeretnék, de én sem szeretem, ha egy képről semmiféle információ nincs, még sok esetben egy címke sem. Ilyenkor általában meg is szoktam kérdezni, hogy merre járunk...? A leírásoknak meg gondolom azért van biztosítva helye, hogy ha van valami megosztani való info a képről, legyen hova írni... Hát, ha valakinek nem tetszik, hogy írok róluk, akkor nem kötelező elolvasni, szívecskézni, de ne háborúzzunk ilyenen. Nekem meg azok a képek tűnnek lélektelennek, amelyikről semmit nem tudok... Remélem, Erzsikének lesz igaza!:-) Azért örülök, hogy van, akiknek tetszik!:-))

anna schwelung   2016. október 29.

Én elolvastam szóról szóra. De nem mondok semmit, mert a szó veszélyes fegyver.....habár a lánckedvencelők úgysem olvasnak, csak nyomnak.

nevetnijo   2016. október 31.

Erzsébet, Hermi, én is úgy gondolom, hogy nem lesz vita közöttünk. Fotóitok, írásaitok alapján szerintem rokon lelkek vagyunk. :)))

Hermi   2016. október 31.

Köszönöm kedves Nevetnijo, nagyon örülök!!:-))

Kedvencnek jelölték
Albumokban