_
Mosoly a mosoly országában
  • 2019. júl. 19.
  • 430
  • 17
  • 9
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon EOS 400D
Fókusztáv: 37mm
Rekesz: f/5.0
Zársebesség: 1/60
ISO: 400
Készült: 2018. jan. 16. 06:56
Kevesebb
Több

Hermi   2019. július 20.

Szegények és boldogok... Vajon mi a titkuk...?

frangipani   2019. július 20.

Szerintem egyrészt ahogy szocializálódtak, aztán kevésbé rohanó világban élnek, kevesebb az elvárás feléjük. Aztán arrafelé állandóan süt a nap, a telet nem ismerik, ez sem árt a hangulatnak. :-)
A mi mércénkkel lehet, hogy szegények, de sokkal boldogabbak. Bár manapság már a turizmus elég jól jövedelmez arrafelé is, a hegyi törzsek falvaiba csak szervezetten juthatsz el, adott tarifáért, egyedül oda sem találnál a dzsungelben, egészen fenn északon. Ennek már jó előre itthon utánanéztem, és találtam egy kint élő magyar idegenvezetőt aki elvitt minket. Abból is kapnak. Aztán a nők a portékáikat árulják, a szép sálak, táskák amiket szőnek igen népszerűek a turisták körében, a férfiak pedig az elefánt farmokon dolgoznak. Azt azért hozzá kell tennem, hogy remélem, hogy ez a turizmus dolog nem rontja el őket...

Hermi   2019. július 20.

Azért az se kell elfelejteni az általad elmondottakon kívül, hogy nem ébresztőórára kelve töltik az egész életüket, nincs busz-villamos, az életük ritmusát ők alakítják. Nincsenek monoton, lelket tipró gyártósor melletti görnyedések. Saját ritmusban élhetőbb az élet is... Igaz, a civilizáció előnyeit sem élvezhetik, de szerintem egyáltalán nem sajnálják, hogy abból kimaradnak..

frangipani   2019. július 20.

Igen, a kevesebb elvárás, kevésbé rohanó világ gondolatok alatt ugyanezt értettem. A sokkal nagyobb szabadságot. Időnként úgy érzem, hogy szeretnék kiszabadulni a társadalomból, az értelmetlen szabályok és kötöttségek börtönéből. Az egészség mellett a szabadságot tekintem a legnagyobb kincsnek.
Az ébresztőórát pedig a testi-lelki terror eszközének tartom...

Hermi   2019. július 20.

:-D Tökéletesen egyetértek!:-D

frangipani   2019. július 26.

Anna: még egy ok - a tigrisek elleni védekezés és a szexuális vonzerő mellett - a nyakgyűrű viselésére. :-D

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban