_
Társak
  • 2019. júl. 21.
  • 336
  • 15
  • 4
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Az észak-thaiföldi Chiang Mai elefántfarmján, ahol befogadják, gondozzák, ápolják a dzsungelben már életképtelen, addig rossz körülmények között tartott elefántokat, a hegyi törzsek férfi tagjai pedig munkát kapnak.
Gyártó: Canon EOS 400D
Fókusztáv: 31mm
Rekesz: f/9.0
Zársebesség: 1/125
ISO: 400
Készült: 2018. jan. 16. 03:55
Kevesebb
Több

Hermi   2019. július 22.

Remek emberek, akik nem csak együtt élnek a természettel, de óvják, vigyáznak is rá! Minden elismerésem ezeké a kedves embereké!!

frangipani   2019. július 22.

Lányok, valóban nemes tett mind az állatokkal, mind a szűkösen élő emberekkel. Thaiföldön az elefántokat nagyon tisztelik. Régen mégis kemény munkára, fakidöntésre, rönkhordásra kényszerítették őket. Ezt ma már a kormány törvénnyel tiltja. De azok a példányok, akik dolgoztak, és az emberrel éltek, már nem boldogulnának a dzsungelban, életképtelenek lennének, a szabad példányok pedig megtámadnák őket, ezért nem lehet őket szabadon engedni. Az ilyen táborok hivatottak a gondozásukra, ellátásukra. Nekem először nem tetszett, hogy cirkuszi majmot csinálnak belőlük a turisták szórakoztatására, rajzolnak, labdáznak, a hátukon visznek, de állítólag ezt élvezik, és semmiség a régi kemény munkához képest. Ezzel viszont fedezik az élelmezésüket, gyógyításukat, egy ekkora test rengeteget eszik naponta. A turista megveszi a festményeiket, együtt fotózkodik velük, felül a hátukra, banánt és cukornádat vesz nekik, hogy ő etethesse őket. Ebből a bevételből tartják el az állatokat.

Hermi   2019. július 22.

Igazán tökéletes, szinte önfenntartó rezervátumot alakítottak ki az elefántoknak!
Vajon lesz-e ilyen jó sorsuk azoknak az állatoknak is, amik még cirkuszi akrobaták, de ki akarják tiltani őket a porondról?

frangipani   2019. július 22.

Annyit még hozzátennék, hogy valóban komfortérzetesnek, vidámnak tűntek az állatok. Szinte nevetett a szemük ahogy bohóckodtak. Sokukat kigyógyítottak mindenféle betegségből.

Marcipan: teljesen egyetértek.

Hermi: csak reménykedni tudok benne. De van egy jó példa, a veresegyházi medvefarm. Imádom. :-)

A cirkuszt és az állatkertet sosem szerettem, mert imádom az állatokat.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban