_
Dr.Noseda társulata.
  • 2014. márc. 19.
  • 444
  • 8
  • 10
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Fiatalok és mosolygósak. Anyukám a bal szélen fehér köpenyben.

Bányászlány   2014. március 19.

A Caola-történet harmadik fő szála az első világháborúban indult, mikor az akkori Honvédelmi Minisztérium olasz hadifoglyokkal építtetett fel egy katonai ruharaktárat. Mire azonban elkészült az épületegyüttes, a háború véget ért. Néhány évig irodák és szövetkezetek működtek a telephelyen, majd az állam különböző iparvállalatoknak adta bérbe, többek között szappan és háztartási vegyiáru gyártására. Az üzemet 1925-ben korszerűsítették, majd felvásárolta a frissen alapított Titán Vegyipari Művek Rt. Az új vállalatban a termelés irányának meghatározója dr. Noseda Kálmán lett, a Klein-féle szappangyár korábbi vegyészmérnöke. A cég 1950-ben kapta a ma is jól ismert BIP (Budapesti Illatszer- és Pipereszappangyár) nevet, amely később szintén a Caola jogelődje lett.

Bányászlány   2014. március 19.

..többek között! Készült itt igen likőr is, meg étolaj, mindenféle finom és populárisabb illatszer...annyira emlékszem minden szegletére a cégnek, de legjobban a raktárra, meg a csomagolóra, ahol tükrös púderos dobozkák,gyönyörű fémtokos rúzsok, finom parfümös üvegcsék és igen, amire kislányként legjobban felfigyeltem a baba alakú ujjnyi szappan. Minden olyan illatos és sejtelmes volt a csomagolóban az elegáns, finom leheletvékony színes selyempapírok teljesen elvarázsoltak. Sátorosünnepek alkalmával a kultúrteremben meg csasztuskákat énekelve karikírozták ki egymást a kollégák és kolleginák...
Igen ezt a reklám fotót már én is elmentettem mivel hirtelen felindultságtól vezérelve vágyat érzek, hogy csináljak egy albumot a Nosedáról.

nevetnijo   2014. március 19.

Kislányként ez a raktár számodra a csodák palotája volt, tele titkokkal :))) A gyerekek szeretnek a szülők munkahelyére bejárni.

Bányászlány   2014. március 20.

Ez így igaz, oly annyira, hogy évek múltán pár évig mindhárman egy helyen a BHG-ban dolgoztunk. Apuci a normairodán, mint normás, Mamikám a hetes műhelyben, míg én Apuval átellenben a dokumentációs osztályon. Reggel együtt mentünk (gyalog, sétálva) 4-kor, munka végeztével meg szintén együtt andalogtunk hazafelé.... Csodaszép idők voltak!!!

nevetnijo   2014. március 20.

Együtt, egy helyen dolgozott a család, ez is egy csoda volt! Most meg a fiaddal dolgozol együtt. Váltjátok egymást, de akkor is egy helyen vagytok :) Képzeld én meg a középső lányommal dolgozom együtt. Először mindketten az informatika osztályon voltunk, én aztán átkerültem a tájékoztatási osztályra. Fiatalok jobban értenek a technikához :)))

Bányászlány   2014. március 20.

Na tessék akkor ez nálatok is fennáll. Jó is az. Tájékoztatási osztály, akkor Te nagyon okos lehetsz Év! :-)

nevetnijo   2014. március 21.

Erzsi, nem kell túlozni, mert még el is hiszem :))))) Az olvasókat segítjük a könyvek között eligazodni. Ha keresnek valamit és nem találják az online katalógusban. Vagy szakdolgozathoz segítség, szóval ilyeneket... :)))

Bányászlány   2014. március 21.

...na csak semmi szerénykedés, azért bizonyos szinten mégis csak a kisujjadban kell lenni némi idevonatkozó tudásanyagnak..s, ha elhiszed, az sem baj!

Kedvencnek jelölték
Albumokban