_
A Titánban...
  • 2014. márc. 19.
  • 298
  • 8
  • 5
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Édesanyám a hátsó sorban bekötött fejjel, mosolygósan fiatalasszony korában, mint szuoerrevizor Dr.Noszeda Tibor Illatszer vállalatánál, a Titánban.

Bányászlány   2014. március 19.

A Caola-történet harmadik fő szála az első világháborúban indult, mikor az akkori Honvédelmi Minisztérium olasz hadifoglyokkal építtetett fel egy katonai ruharaktárat. Mire azonban elkészült az épületegyüttes, a háború véget ért. Néhány évig irodák és szövetkezetek működtek a telephelyen, majd az állam különböző iparvállalatoknak adta bérbe, többek között szappan és háztartási vegyiáru gyártására. Az üzemet 1925-ben korszerűsítették, majd felvásárolta a frissen alapított Titán Vegyipari Művek Rt. Az új vállalatban a termelés irányának meghatározója dr. Noseda Kálmán lett, a Klein-féle szappangyár korábbi vegyészmérnöke. A cég 1950-ben kapta a ma is jól ismert BIP (Budapesti Illatszer- és Pipereszappangyár) nevet, amely később szintén a Caola jogelődje lett.

nevetnijo   2014. március 19.

Nagyszerű érzés a régi fotókat nézegetni. Csinos és vidám édesanyád a fotón :))) Családunkban is van jó pár ilyen régi fotó, mindig szívesen nézegetem :)))

Bányászlány   2014. március 19.

Én teljesen elalélok egy ilyen kép láttán és annyi, de annyi emlék támad rám hirtelen, hogy az el sem tudod képzelni....jaj! mennem kell, Dávidot le kell váltanom! Folyt.köv....

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban