_
IMG 4849
  • 2012. aug. 10.
  • 844
  • 18
  • 26
  • beágyazás
    M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Kevert tészta szilvával
Hozzávalók: 2o dkg kristálycukor - 15 dkg puha vaj - 5 tojás - 3o dkg liszt - fél csomag
sütőpor - csipet só - 6o dkg kimagozott, negyedelt szilva + 4 ek cukor - 1 ek őrült
fahéj. Ez az alap süti. A kimagozott szilvát negyedelés után elkeverjük a cukorral és
fahéjjal.
Géppel a cukrot és a vajat simára keverjük, majd egyenként a tojásokat is hozzá-
adjuk.
A lisztet a sütőporral és sóval elkeverjük, majd apránként a vajas krémhez adjuk.
Közepes méretű tepsibe öntjük a tésztát és a tetejét kirakjuk a szilvákkal.
A sütit előmelegitett sütőben (170 C) 45-50 percig sütjük.
Mivel nálam a szilvák a sütiben középen kötöttek ki, ezért pár szem szilvát kimagoz-
tam, negyedeltem és megszórtam cukorral, majd nagy lángon serpenyőben - gyor-
san átforgattam, még a cukor elolvadt, majd 3 ek balzsamecetet és bazsalikom le-
veleket adtam hozzá. 3-4 rottyintás után levettem a lángról. Tálalásnál a szilvákat
kihalásztam és a süti tetejére tettem és körbe pöttyöltem a szósszal. Isteni az ize
és az illata! Ezeket el lehet hagyni és simán fahéjjas porcukorral is megszórhatjuk.
Gyártó: Canon EOS 1000D
Fókusztáv: 40mm
Rekesz: f/5.0
Zársebesség: 1/60
ISO: 400
Készült: 2012. aug. 09. 16:28
Kevesebb
Több

lamerle   2012. augusztus 10.

Ne má!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kérem a receptet!:-))

bokamari   2012. augusztus 10.

Éppen azon agyaltam, hogy mit süssek holnap!!!
és hurrrááááááá
KÖSZI

Zsazsa anyo   2012. augusztus 10.

Mari: örülök, hogy kaptál tippet! Nagyon szivesen:)))
Lehet szilva helyett körtét, barackot, almát stb. Csináltam
még joghurtos tortát, amit holnap vendégségbe viszek.
Ha tudom lefotózom. (Tortaformával együtt utazunk, nincs
kibontva, ezért nincs most fotó)

klari50   2012. augusztus 10.

Hát ez nagyon jól néz ki! Hmmm ! ...és nem is bonyolult! Ki fogom próbálni! Köszi Kedves Zsazsa!

Zsazsa anyo   2012. augusztus 10.

Köszönöm szépen Klári! Nagyon szivesen:)
Tényleg nem bonyolult, tovább tartott leirni, mint elkésziteni.

Kremrob   2012. augusztus 10.

Nagyon guszta és rajta a levelek milyen éles a kép.

annabell   2012. augusztus 10.

Gyönyörű esztétikus fotó s az íze fantörpisztikus,köszönöm szépen,hát jöhet most már a joghúrtus!!!:)))))♥♥

Zsazsa anyo   2012. augusztus 10.

Bokamari: a krém lime-vanilia izű, tetején erdei gyümöl-
csökkel...Majd holnap kiderült, hogy sikerült:)

annabell   2012. augusztus 10.

Jaj dejóóóóóóóóóóóóóó::))))))))

nevetnijo   2012. augusztus 11.

nagyon guszta, hétvégén én is kipróbálom :)))

DittusPhoto   2012. augusztus 11.

Szép a végeredmény, külön köszönöm a receptet! Próbálkozom majd. :)

faterphoto   2012. augusztus 11.

Hát holnap valami hasonlot kell sütnőm :o)))) KLASSZ!!!

bokamari   2012. augusztus 11.

Én ma őszibarackkal csináltam meg, csak kicsit kevesebb cukorral!!I
Isteni:))))))

Zsazsa anyo   2012. augusztus 11.

Bokamari: örülök, hogy izlett! Én is kipróbálom majd.

bokamari   2012. augusztus 11.

Próbáld, mert fincsi!!
A barackom édes volt, mint a méz, ezért a cukorból viszevettem kicsikét!!!!!!

Zsazsa anyo   2012. augusztus 12.

Most még van sütink, de hét közepe felé elkövetem!:)

tacsifoto   2012. augusztus 16.

Jaj....már megint telezabáltam magam, így nem vagyok fogékony a süteményekre. Majd holnap dél felé visszanézek...

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban