_
A pusztulásra kárhoztatott Russ villa 04.
  • 2012. aug. 23.
  • 926
  • 13
  • 8
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Mocskos ablaküvegen át, homályosan.
A Russ család Németalföldről származott Sopronba. Russ János bornagykereskedő Handler Jánost bízta meg a villa tervezésével, amely alatt gyönyörű pincét is kialakítottak. Az épület 1880-ban készült el. Sokáig a soproni zeneiskola működött benne.

Évek óta üresen, elhagyatottan áll a szemlélők elől igazi szépségeit elrejtő villa, amely a város egyik legértékesebb épülete, valódi főúri palota. Eszmei értéke felbecsülhetetlen, a valódi több százmillió forint, de inkább közelít az egymilliárdhoz. Felújítása, állagmegóvása is több százmillió forintba kerülhet, és elkerülhetetlen legalább a tetőszerkezet megjavítása. A díszes – kívül kerámiával, szobrokkal, belül festményekkel, burkolatokkal gazdagon díszített palota állaga, sorsa, jövője azóta is megoldatlan, nem kis fejtörést okozva a városnak és a szakembereknek.

(Ezt írta az újság 2008-ban. A helyzet az óta változatlan, vagyis az épület tovább pusztul, romlik. A fejtörés és a pénztelenség fokozódik. )
Gyártó: Nikon COOLPIX L19
Fókusztáv: 6.7mm
Rekesz: f/3.1
Zársebesség: 1/42
ISO: 800
Készült: 2012. aug. 22. 09:25
Kevesebb
Több

tacsifoto   2012. augusztus 24.

Köszönöm. Engem is megfogott a félhomályos, titokzatos látvány, ami ráadásul a piszkos ablak miatt fátyolosan, sejtelmesnek látszik.

bethy1309   2012. augusztus 31.

Hogy sikerült ennyire közel férkőznöd az épülethez? Nagyon jó sorozat és szomorú látvány is egyben!

tacsifoto   2012. augusztus 31.

Szia bethy1309!
A Pázmány Péter utca végén jobbra befordulva van egy keskeny ösvény a sűrű dzsungelen át, egyenesen a villához vezet. A villánál már nincs ilyen erős aljnövényzet.

iiilona   2012. szeptember 03.

Remek fotók! Nagy kár ezért, talán találnak pénzt, mert ez a legfontosabb.

tacsifoto   2012. szeptember 03.

Ilona, mint rengeteg műemlékkel rendelkező város, óriási a felelősség, és igen sok a teendő. Nem akarom mentegetni a városatyákat, de a pénzhiány nagy úr.

tacsifoto   2012. szeptember 06.

Örülök neki, mindjárt meg is nézem a képeidet, gondolom feltöltöttél belőlük....

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban