_
A pusztulásra kárhoztatott Russ villa 08.
  • 2012. aug. 22.
  • 1120
  • 24
  • 4
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A villa egyik hangulatos de teljesen romos szoborcsarnoka.

A Russ család Németalföldről származott Sopronba. Russ János bornagykereskedő Handler Jánost bízta meg a villa tervezésével, amely alatt gyönyörű pincét is kialakítottak. Az épület 1880-ban készült el. Sokáig a soproni zeneiskola működött benne.

Évek óta üresen, elhagyatottan áll a szemlélők elől igazi szépségeit elrejtő villa, amely a város egyik legértékesebb épülete, valódi főúri palota. Eszmei értéke felbecsülhetetlen, a valódi több százmillió forint, de inkább közelít az egymilliárdhoz. Felújítása, állagmegóvása is több százmillió forintba kerülhet, és elkerülhetetlen legalább a tetőszerkezet megjavítása. A díszes – kívül kerámiával, szobrokkal, belül festményekkel, burkolatokkal gazdagon díszített palota állaga, sorsa, jövője azóta is megoldatlan, nem kis fejtörést okozva a városnak és a szakembereknek.

(Ezt írta az újság 2008-ban. A helyzet az óta változatlan, vagyis az épület tovább pusztul, romlik. A fejtörés és a pénztelenség fokozódik. )
Gyártó: Nikon COOLPIX L19
Fókusztáv: 6.7mm
Rekesz: f/3.1
Zársebesség: 1/100
ISO: 64
Készült: 2012. aug. 22. 09:31
Kevesebb
Több

klari50   2012. augusztus 23.

Kár érte! pedig nagyon szép épüéet kehetett egykor!

tacsifoto   2012. augusztus 23.

Eredeti szépségében én sem ismertem, de fiatalkoromban ide jártam zeneiskolába és éveken át napi vendége voltam a szép háznak. Akkor nem értékelem a szépségét, bár a régi ragyogásából még megvolt valamennyi.

csuru   2012. augusztus 23.

Milyen kar ezekert az epuletekert!
Jo hogy megorokited oket!

tacsifoto   2012. augusztus 23.

csuru: hát igen, de mégis csak az volna a legjobb, ha helyreállítanák és valamilyen funkciót adnának neki. (Például Városi múzeum, Könyvtár stb...)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban