_
koliander-coliander
  • 2011. márc. 09.
  • 2021
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Nekem fél évig zsibbadt a könyököm, de kegyetlenül. Egy kedves asszony mesélte, hogy a lányának akin több műtétet végeztek semmi sem segített több évig, hogy lemenjen az arcáról a duzzanat, felpüffedés, míg rátaláltak a korianderre.
Ez az egyszerű fűszernövény, mely kb. 200Ft-ért kapható a nagyobb bevásárló központokban a fűszer osztályon, élő növényként.
Az íze olyan mint a petrezselyem, nem sok különbség van. Mivel a gyógyszerek nem segítettek,maradtak az alternatív utak.
Ez az asszony állította, hogy az érfalakról leszedi a meszesedést és zsírleoldó hatása is van. Megígértette velem, hogy kipróbálom, mert a zsibbadás a lányánál is az egyik jellemző tünet volt.
A kúra egyszerű és olcsó. Vegyél egy cserép koriandert. Nyersen az első nap egy levelet egyél meg,(én a szárát is megeszem) majd a második nap kettőt és így tovább egy hétig, majd visszafelé egy hét után ugyanígy csak csökkentve a levelek számát.
A kis növény láss csodát kifejtette hatását és nekem fél év után először egy hét után már elmúlt a zsibbadásom és a makacs fájdalmam. Most én ígértetem meg veled,hogy kipróbálod és ha elmúlt reagálsz egy mondat erejéig. Jó gyógyulást..............................................
Ismertető: Ősidők óta használt fűszer, mely a Földközi-tenger vidékéről származik. A barnás-sárga, kemény, 3--5 mm-es mag (coriandri fructus) illóolajat, cukrot, fehérjét, C-vitamint tartalmaz.Felfúvódást szüntető, szélhajtó, emésztést javító, vértisztító teakeverékek alkotórésze.
Illóolaja reumás kezeléseknél használt szerek egyik népszerű alkotóeleme. Érdemes megjegyezni, hogy egyeseknél bőrallergiát okozhat.

Levele könnyen összetéveszthető a petrezselyemmel, de íze jellegzetesen aromás.