_
Aelurillus v-insignitus
  • 2012. ápr. 05.
  • 997
  • 15
  • 10
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Bocs hogy újra töltöm de így jobb a minősége....
Gyártó: Canon EOS 7D
Fókusztáv: 50mm
Zársebesség: 1/125
ISO: 100
Készült: 2012. márc. 21. 13:58
Kevesebb
Több

balu75   2012. április 18.

Nagyon tetszenek a fotóid.
Kérdeznék kettőt:
1: Hol találsz ilyen "aranyos" témákat?
2: Milyen obit használsz?
Köszi a választ előre is
Nagy grat a képeidhez:))))))))))

eddie dean   2012. április 18.

1:Ugrók szinte mindenhol vannak. Érdemes keresni őket mert édesek nagyon.Tényleg mindenhol vannak de minden faj más környezetet szeret.
2: Canon FD 50mm F2.0 fordító gyűrűvel és közgyűrű szettel.
Olcsó (a lehetőségekhez képest) de jó megoldás.

eddie dean   2012. április 18.

Ez a faj a homokos területeket szereti és napos időben délelőtt és kora délután aktív nagyon gyors és ijedős faj.Jó fotózást. Ha van kérdés szívesen segítek:-) Üdv

balu75   2012. április 19.

Köszi a válaszokat, és még egyszer grat a képeidhez:))))

LK Photography   2012. május 03.

Nézegettem a fotóidat és már én is készültem kérdezni, de megkaptam a választ! :D -csak sejtettem, hogy fix obi, de most olvasom, hogy azzal fotózol...
A technika is maximális minőséget eredményez, és gondolom jóval olcsóbb megoldás, mint egy rendes makró obi.
Tényleg nagyon jók a fotóid! Őszinte elismerésem!

eddie dean   2012. május 03.

Tényleg nagyon szépen köszönöm és örülök hogy tetszenek. Azért természetesen mindennek megvannak az árny oldalai is. Itt például ha nagy leképzés érdekében közgyűrűket használsz mint én szinte mindig a kis témák miatt annyira kicsi a mélységélesség hogy nem elég egy képet lőni. A kisebb ugróknál 2-3 kép a kicsit nagyobbaknál legalább 4-5 kép kell hogy minden fontos részlet éles legyen. Itt például( http://indafoto.hu/eddie_dean/image/15263539-f12cab5b/... ) a 21 kép is kevés volt olyan mély volt a téma. És annak a pár képnek tökéletesen ugyan olyannak kell lenni csak a mélységélességnek kell kicsit eltolva lennie.Szóval itt nem elég egy tökéletes képet lőni ami már önmagában sem könnyű ilyen gyors témáknál hanem 2-3 vagy 4-5-ször kell meglőni.Ennek ellenére szerintem életem végéig így fogok fotózni mert sokkal jobban élvezem mint az MP-E65-ös vagy akár a Canon 100mm L f2.8 macro időszakomat. Így azt sem mondhatják hogy ha egyszer kipróbálnék egy minőségi makró obit akkor nem akarnék így fotózni mert azt hiszem mind két obi nagyágyúnak számít minőségben,felépítésben a makró piacon:-) Nekem ez a módszer mindent visz:-) Üdv.

balu75   2012. május 03.

Szia!

Lenne még két kérdésem:

kb mekkora tárgytávolságból dolgozol, illetve állványról vagy kézből készíted a képeide?

Az ember szívesen tanul olyantól, akinek a képein látszik, hogy nem csak meséli, hogy tud fényképezni.

Elöre is köszi a válaszokat.

eddie dean   2012. május 03.

Köszi!:-) A tárgytávolság függ attól hogy milyen leképzésben akarok fotózni( 28mm vagy 50mm lencsét fordítok, illetve mennyi közgyűrűt használok). Minél nagyobb leképzéssel fotózok annál kisebb a tárgytávolság. Én az 50mm plusz full 3 részes közgyűrű szettel vagyok a leginkább megelégedve ott nem tudom pontosan de kb. 5-7 cm lehet a téma és a lencse között. Kézből fotózok és ezzel a módszerrel állványról szerintem nem is lehet mert gyorsan kell reagálni minden mozdulatra és nagyon gyorsak ezek a kis zsiványok. A legkritikusabb pont az hogy hogy oldod meg a megfelelő mennyiségű fényt (én egy 10 ezer forintos vakut használok és csináltam hozzá müzlis dobozból meg sütő papírból egy nagy felületű lágyítót). Emellett nem érdemes nagyon rövid záridővel fotózni ilyen témákat mert így szebb a háttér viszont nagyobb az esélye a bemozdulásnak. Én így tapasztaltam eddig. Ha van kérdés csak nyugodtan mert szívesen segítek ha tudok. Aki rejtegeti a szerinte jó technikákat az nem is szereti igazán a jó fotókat hiszen ezek elkészítését gátolja :-) Én így látom ezeket a dolgokat.
Üdv.

LK Photography   2012. május 03.

Komolyan becsülöm az olyan fotósokat, mint Te! Értem ezalatt, hogy nem csak kattogtatsz össze-vissza, hanem céltudatosan éred el azt a végeredményt, amivel engem/bárkit elkápráztatsz. -de látszik is, hogy komoly munka áll minden kép mögött!
Persze, gondoltam, hogy nagyobb kihívás így, mint egy sima makró obival fotózni, de ez persze nem baj annak, aki szereti a kihívásokat, és tényleg szeret fotózni!

balu75   2012. május 04.

Szia!

Köszönöm a kimerítő választ. Én is kb 5-10 cm-re saccoltam.
Olvastam egy pár könyvet a témával kapcsolatban, és ott mindíg azt írták, hogy állványról kell fotózni. Csak néztem, mégis milyen formában képzelik. Szerintem képtelenség ilyen kis állatokat nem kézből fotózni.
Te is bebizonyítottad a képeiddel, nem mindíg a gyakorlati emberek írják a könyveket.
Követem a tanácsodat, és már beszerzés alatt van egy FD 50-es obi és hozzá fordítógyűrű. Már alig várom.
Még egyszer köszi a segítségedet.
Többet tanultam tőled mint a szakirodalomból
További jó fotózást.:)))))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban