_
fecskendők :)
  • 2012. okt. 11.
  • 346
  • 5
  • 11
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
mire használták(ják) ezeket a fecskendőket?
Gyártó: Sony DSC-H9
Fókusztáv: 5.2mm
Rekesz: f/2.7
Zársebesség: 1/80
ISO: 80
Készült: 2012. júl. 15. 16:47
Kevesebb
Több

tacsifoto   2012. október 11.

Hurka és kolbász töltő, valószínű töltött húsokat is lehet vele tölteni, mert nagyszüleim vendéglőjében is volt ilyen konyhaszerszám, bár kolbászt sosem gyártottak...

tacsifoto   2012. október 11.

Sajnos az élet viharaiban azt a sok-sok vendéglői érdekességet nem tudtuk megőrizni. A nagyfokú helyhiány is hozzájárult ehhez, de erre kifejezetten emlékszem.

dzsaguar   2012. október 11.

Eltaláltad kedves Tacsi. Legyen egy virtuális hurka a nyereményed :))
Annyit hozzáfűznék, hogy ezt az eszközt errefelé kizárólag hurkatöltésre használták. Nem mondom, néhány szál kolbászt is ki lehet biztosan nyomni vele. De nem kizárt, hogy előbb utóbb becsusszanna a kolbász a mester gatyájába, ha ezzel sokáig erőltetné :)))

tacsifoto   2012. október 11.

Köszönöm dzsaguár! Nem vagyok túlságosan disznóölés szakértő, de el tudom képelni, amit írsz:)))))
Az ilyen balesetek különösképpen pár stampedli pálesz után fordulnak elő....

anna schwelung   2012. október 11.

Nagyapám, Apám is ilyennel dolgozott, mindig csodálkoztam, hogy tudják hasizommal nyomni ezt a szerkentyűt. Főleg a kolbásztöltésnél, amely ugye hideg hússal készül. A hurkatöltés lényegesen könnyebb.

dzsaguar   2012. október 11.

ááá kedves Tacsi, nem a pálesz. ahogyan anna írta, a hideg húst ezen átnyomni nem egyszerű játék. embör kell ahhoz szálas...

ennek a szerkentyűnek a tölcsére általában illeszkedik a 10-es húsdarálóra. rostély és kés nélkül lehet kolbászt tölteni vele.

tacsifoto   2012. október 11.

Na, ebben nem osztottak nekem lapot. Mindig úgy intéztem, hogy a torra érkezzek:)))))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban