_
2o11.o7.14
  • 2011. júl. 14.
  • 142
  • 2
  • 0
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Tejszines-gombás metélt
Hozzávalók: 5o dkg gomba, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 1 db para-
dicsom, oliva olaj, 2 dl tejszin, só, bors, petrezselyem, 3 hajszál vékony bacon,
kakukkfű, metélt tészta
Elkészités: az olajon üvegesre pároljuk a hagymát. A szeletekre vágott gombát, papri-
kát, paradicsomot hozzáadjuk, fűszerezzük. Mikor a gomba is megpuhult, zsirjára
sütjük, kicsit piritjuk. A bacont beletesszük, azzal is átforgatjuk, felöntjük a főzőtej-
szinnel és addig forraljuk még kicsit besűrűsödik. A petrezselyem nagyját beledobjuk.
A tésztát kifőzzük és beleforgatjuk a gombás mártásba, megszórjuk a maradék pet-
russal.
Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban