_
2o11.o.15
  • 2011. júl. 16.
  • 146
  • 2
  • 2
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Mediterrán kenyér (ez saját recept, nevét a fűszerek és az olajbogyó miatt kapta)

5o dkg teljes kiörlésű liszt - 3 dl langyos viz - 2 dkg élesztő - só - fél tk oregánó -
fél tk rozmaring - 1o-1o db olajbogyó karikára vágva - o.5 dl oliva olaj - pici cukor
- tetejére napraforgó-len-tökmag
Elkészités: Szokásos módon, a vizben cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a
lisztet elkeverjük a sóval és fűszerekkel. A keverőtálba tesszük a lisztet, az élesz-
tős vizet, olajat és robotgéppel 8-1o percig dagasztjuk. Kevés olajjal kikent
tálba rakjuk a tésztát, letakarjuk és kelesztjük. Mikor megkelt, az olajbogyókat
beledolgozzuk kézzel. A tésztát sütőpapirral bélelt formába tesszük és hagyjuk
megkelni. Előmelegitjük a sütőt 19O C-ra. A tészta tetejét megkenjük kevés to-
jásfehérjével (vizzel kicsit higitjuk!) és rászórjuk a magokat. 45-5o percig sütjük.
Kivéve a sütőből - papirral kiemeljük a formából és rácsra tesszük.
Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban