_
rakott káposzta
  • 2019. márc. 02.
  • 289
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
60 dkg sertés hús (darált)
20 dkg szalonna (füstölt, húsos)
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
20 dkg rizs
1 ek pirospaprika

1 kávéskanál bors (őrölt)
2 pohár tejföl

Elkészítés:
A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük.
A hagymákat és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres mennyiségű sós vízzel felöntve megpároljuk.
A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig együtt pirítjuk.
Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk.
Vizet ne, tegyünk rá.
Egy magasfalú tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst, majd befedjük a maradék káposztával.
Tejföllel lekenve, 160 fokos sütben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Gyártó: Canon PowerShot SX50 HS
Fókusztáv: 7.7mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/10
ISO: 400
Készült: 2019. márc. 02. 11:34
Kevesebb
Több
Albumokban