_
Bögrés kavart almás meggyes
  • 2018. aug. 23.
  • 293
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Hozzávalók:
1 db nagyobb alma,
180 g cukor,
1 bögre joghurt,
1 kiskanál szódabikarbóna,
2 db tojás,
1,5 bögre liszt,
meggy ízlés szerint,
egy késhegynyi vanília.

Elkészítés:
Verjük fel a tojásokat a cukorral.
A joghurthoz adjuk hozzá a lisztet, a szódabikarbónát és a vaníliát és keverjük össze a felvert tojással.
Egy tejfölhöz hasonló sűrűségű tésztát kapunk.
Öntsük a kikavart tészta felét egy kivajazott tepsibe, vagy tortaformába.
Tegyünk rá a lecsöpögtetett meggyet és a vékony alma szeleteket,
a tetejére rakjunk néhány szem meggyet és szórjuk meg egy kis cukorral,
majd öntsük rá a kavart tészta másik felét.
Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 35-40 percet.
Gyártó: Canon PowerShot SX50 HS
Fókusztáv: 4.3mm
Rekesz: f/3.4
Zársebesség: 1/20
ISO: 400
Készült: 2018. aug. 22. 21:14
Kevesebb
Több
Albumokban