_
Kacsaszív pörkölt kapros nokedlivel
  • 2018. júl. 11.
  • 418
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Hozzávalók:
1 kg kacsaszív , félbe vágva
1 ek napraforgó olaj
2 vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, finomra vágva
2 dl száraz vörösbor
1 cs finom kapor
ízlés szerint só, bors, őrölt pirospaprika
tejföl vagy kovászos uborka

Nokedli:
Hagyományos módon készül de a lisztbe belekeverjük az apróra vágott kaprot.
Használhatunk port is, de a friss az igazi.

Elkészítés:
A kacsaszívet mossuk, feldaraboljuk, újra mossuk, lecsurgatjuk.
A hagymákat apróra vágjuk, és az olajon megdinszteljük.
A tűzről levéve, beletesszük a pirospaprikát, majd a kacsaszívet, beleöntjük vörösbort.
Sózzuk, borsozzuk, feltesszük főni.
A végén az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk.
Ha kész tálaljuk, a tejföl ízlés szerint.
Gyártó: Canon PowerShot SX50 HS
Fókusztáv: 9.3mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/10
ISO: 400
Készült: 2018. júl. 10. 20:09
Kevesebb
Több
Albumokban