_
Almás túrós béles
  • 2018. ápr. 23.
  • 309
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Hozzávalók:

Tészta:

35 dkg liszt
18 dkg margarin
8 dkg porcukor
1 tojássárgája
2 ek tejföl
1 kk sütőpor
csipet só

Almás töltelék:

1 kg alma
1 / 2 citrom reszelt héja
1 ek cukor
1 tk őrölt fahéj

Túrós töltelék :

50 dkg túró
2 tojás
1 / 2 citrom reszelt héja
1 tasak vaníliás cukor
3 ek cukor
2 ek búzadara
mazsola
csipetnyi só

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Az almát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a levétől alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a fahéjat és a cukrot.

A túrós töltelékhez a tojást ketté választjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd a többi hozzávalót krémesre keverjük, végül összeforgatjuk a tojáshabbal.

A tésztát kétfelé osztjuk az egyik felét egy sütőpapírral bélelt ( 20 x 30 cm ) tepsibe nyújtjuk
és eloszlatjuk rajta az összekevert almát és túrót.
Megszórjuk 2 ek darával és ráfektetjük a másik tésztalapot.
A sütemény tetejét villával megszurkáljuk és lekenjük enyhén felvert tojással.

160 °C – on, kb 30 – 35 percig sütjük.
Gyártó: Canon PowerShot SX50 HS
Fókusztáv: 4.3mm
Rekesz: f/3.4
Zársebesség: 1/60
ISO: 800
Készült: 2018. ápr. 23. 20:04
Kevesebb
Több
Albumokban