_
Ír szódás kenyér
  • 2017. dec. 13.
  • 291
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Hozzávalók:

500 g finomliszt
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál tengeri só
400 g joghurt
(egy kis tej, ha szükséges)

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
Egy nagyobb tálba szitáld le a lisztet,
majd szórd bele a sót és a szódabikarbónát.
Lassan add hozzá a joghurtot, közben az ujjaiddal kevergesd.
Ne gyúrd, ne dagaszd, csupán keverd, amíg lágy tésztát nem kapsz.
Formázz belőle kör alakot, vágd be a tetejét, majd tedd a sütőbe körülbelül 40-45 percre.
Gyártó: Canon PowerShot SX50 HS
Fókusztáv: 10.1mm
Rekesz: f/4.5
Zársebesség: 1/60
ISO: 80
Készült: 2017. dec. 13. 18:54
Kevesebb
Több
Albumokban