_
Lusta lángos
  • 2017. nov. 05.
  • 323
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Hozzávalók:
3 dkg élesztő
fél liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.
Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára kiszaggatjuk.
Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.

Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.

A maradék tésztát kiolajozott zacskóba téve, 1 héten keresztül tárolhatjuk a hűtőben.
Akkor sütünk belőle, amikor akarunk.
Gyártó: Canon PowerShot SX50 HS
Fókusztáv: 8.1mm
Rekesz: f/4.5
Zársebesség: 1/60
ISO: 400
Készült: 2017. nov. 05. 15:48
Kevesebb
Több
Albumokban