_
Tiramisu
  • 2017. okt. 23.
  • 277
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Hozzávalók

50 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
40 ml rumaroma
2 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
250 g babapiskóta
10 ml kávé
kakaópor

Elkészítés

A kávét és a rumaroma felét összekeverjük.
Ebbe mártogatjuk bele a babapiskótákat, amiket egy jénaiba egymás mellé sorakoztatunk.
A mascarponét összekeverjük szép simára a maradék rumaromával és a porcukorral.
Tejszínből kemény habot verünk, és a vaníliás cukrot fokozatosan hozzáadjuk.
Ha ez kész, az első réteg piskótára először a mascarponés krémet kenjük rá, aztán a tejszíneset.
Ezután megint egy réteg piskóta jön, és megint ebben a sorrendben a krémek, amíg el nem fogynak.
A tetejét kakaóporral megszórjuk.
Ezután mehet be a hűtőbe pár órára.
Gyártó: Canon PowerShot SX50 HS
Fókusztáv: 4.3mm
Rekesz: f/3.4
Zársebesség: 1/60
ISO: 80
Készült: 2017. okt. 21. 13:22
Kevesebb
Több
Albumokban