_
Mi az a dugattyús töltőgép?

Mi az a dugattyús töltőgép?

Vkpak

Dugattyús töltőgép

  • 2022. jún. 10.
  • 71
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A VKPAK-nál számos különböző típusú töltőgépet gyártanak, amelyek különböző viszkozitású termékek, különböző töltetméretek és egyéb csomagolási projektek variációinak kezelésére készülnek. A dugattyús töltőgép számos problémát megold a részecskéket vagy nagy viszkozitású folyadékokat tartalmazó termékeknél, de képes vékony és közepes viszkozitású termékek kezelésére is.

A dugattyús töltőanyag öt fő része a következő:

A Hopper
A szelep
A Henger
A Dugattyú
A fúvóka
Amint a termék a garatban van, a garat és a fúvóka között elhelyezkedő szelep nyitva lesz a garattól a hengerig. A dugattyú elkezd kihúzódni a hengerből, általában azután, hogy a kezelő egy lábkapcsoló megnyomásával aktiválja a feltöltést. Ahogy a dugattyú visszahúzódik, a garatból származó termék megtölti az üres hengert. Miután a dugattyú visszahúzódott a kívánt pontig, a szelep elfordul, hogy lehetővé tegye a termék áthaladását a fúvókán. Ekkor a dugattyú visszanyomódik a hengerbe, és a terméket a fúvókán keresztül a várakozó palackokba vagy más tartályokba mozgatja. Ez a folyamat rendkívül pontos térfogati töltést hoz létre, mivel a henger belső térfogata soha nem változik, vagyis a palackokba kibocsátott termék térfogata soha nem változik.

Piston Filler

A garat mérete projektenként változhat a tartályok vagy töltetek méretétől függően. Nem minden dugattyús töltőgép, és különösen az automatikus dugattyús töltőberendezések használnak garatot, amelyből a terméket kihúzzák. Az automatikus vonalak valószínűleg tankot tartalmaznak, vagy tömeges forrásból húznak. A henger és a dugattyú kombinációja különböző méretekben is elérhető, hogy megfeleljen a különböző projekteknek. A dugattyú mozgási sebessége állítható, különböző dugattyúméretek alkalmazhatók a térfogatigények kielégítésére, sőt akár többdugattyús, automata töltőgépek is kialakíthatók soros csomagolórendszerekhez. A VKPAK dugattyús töltők lehetővé teszik a kezelő számára, hogy beállítsa a dugattyúlöket hosszát, ami viszont beállítja a hengerbe húzott termék mennyiségét minden egyes töltési ciklusnál. Így egyetlen dugattyúméret számos tartályméretet képes kezelni. Míg a dugattyú többszörös löketét nagyobb töltésekhez is lehet használni, egy ponton a többszörös löketek alkalmazásának hatékonysága elég alacsony lesz ahhoz, hogy a dugattyú egyszerű cseréje nagy tartályokra a jobb megoldás.

A bármely dugattyús töltőanyaghoz használt fúvókát úgy választják ki, hogy megfeleljen az adott projekt igényeinek. Például egy nagy darab gyümölcsöt vagy zöldséget tartalmazó termék nem működik jól, ha keskeny fúvókát használnak a termék palackokba való behelyezésére. Másrészt egy nagyon nagy fúvóka nehézkes lesz egy kis szájú üveggel. Gyakorlatilag nincs korlátozva a használható fúvókák típusa, beleértve az egyedi gyártású fúvókákat is, ha speciális projektekről van szó.

Az egyszerű koncepció ellenére a dugattyús töltőanyag ideális megoldás lehet számos projekthez és vastag és vékony folyadékokhoz. Bár ezek a gépek a viszkózus termékek kezeléséről ismertek, megfelelő körülmények között a szabadon folyó folyadékokat is kezelik. Ha segítségre van szüksége a saját csomagolási projektje számára legmegfelelőbb töltőgép kiválasztásához, lépjen kapcsolatba a VKPAK-kal még ma.
Piston Filling Machine