_
A dugattyús töltőgép belső működése

A dugattyús töltőgép belső működése

Vkpak

Dugattyús töltőgép

  • 2022. jún. 10.
  • 53
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A dugattyús töltőgépek hihetetlenül sokoldalú töltőanyag-típusok, mivel vastag és vékony termékeket is képesek kezelni, beleértve a részecskéket vagy darabokat tartalmazó termékeket (gondoljunk csak a paradicsompürére vagy a gyümölcsdarabokkal ellátott lekvárokra és zselékre). A dugattyús töltőanyag mögött meghúzódó elvnek köszönhetően rendkívül pontos térfogati töltést is kínálnak. Ez a két tulajdonság önmagában is ideális töltőgéppé teheti a dugattyús töltőt számos csomagolási projekthez. Az alábbiakban röviden áttekintjük a dugattyútöltés elvét, hogy megmutassuk, hogyan érhetők el ezek a tulajdonságok.

A dugattyús töltőanyag - itt nem nagy meglepetés - egy dugattyút használ, hogy a terméket az ellátó tartályból a várakozó palackokba és tartályokba mozgassa. Általában a dugattyú visszahúzódik a hengerből, lehetővé téve, hogy a henger megteljen termékkel. A dugattyú tényleges hosszát a töltőgép kezelője állíthatja be. Ha azonban beállította ezt a visszahúzási pontot, minden ciklusban ugyanannyi termék kerül a dugattyús töltőhengerbe. Amint a termék megtölti a hengert, a dugattyú előremozdul, és kinyomja a terméket a hengerből, csövek és/vagy fúvókák kombinációján keresztül a várakozó tartályokba. Mivel a dugattyú visszahúzási pontja minden ciklusban ugyanaz, és a dugattyú végpontja vagy nyomópontja minden ciklusban ugyanaz, minden ciklusban ugyanaz a termékmennyiség lép be és hagyja ki a hengert, ezzel biztosítva a dugattyús töltőgép hírnevét. pontos folyékony töltőanyagként.

Liquid Filling Machine

Ezenkívül a térfogat változatlan marad a dugattyús hengerben, függetlenül attól, hogy a termék vastag vagy vékony. A töltendő termékkel kapcsolatban nincs semmi, ami megváltoztatná a hengerbe belépő térfogatot, amikor a termék visszahúzódik. Még ha paradicsompürékről, lekvárokról és zselékről beszélünk is, a termékdarabokkal maga a dugattyú nagyjából változatlan marad. A termékdarabkák kezelésekor azonban a folyékony töltőanyag egészének egyedi vonatkozásai is lehetnek. A dugattyús henger elég nagy ahhoz, hogy el tudja fogadni a darabokat, de ne feledje, hogy szükség lehet némi beállításra, mivel a teljes termékpályának el kell fogadnia ezeket a darabokat. Ezért nagy csövekre vagy speciális fúvókákra lehet szükség annak biztosítására, hogy mind a folyékony termék, mind a darabkák eljussanak a palackhoz vagy a tartályhoz anélkül, hogy elakadnának az út mentén és elzárnák a töltőanyagot. A tartályhoz keverőre vagy más típusú keverőre is szükség lehet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a termékben lévő szilárd anyagok nem ülnek le a fenékre, ami megakadályozza a termék megfelelő feltöltését.

A dugattyús töltőgépek asztali, félautomata és automata folyadéktöltőként is gyárthatók. Az automatizálás minden szintje könnyen használható vezérlőket és beállításokat tartalmaz, az egyszerű ujjkapcsolóktól a PLC alapú érintőképernyős interfészekig. Az automatizálási szinttől függetlenül ezek a töltőgépek gyakran ideális megoldást kínálnak a termékek és iparágak széles skálájához.
Kevesebb
Több