_
17. Még egy gémeskút
  • 2013. okt. 25.
  • 758
  • 16
  • 7
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Kirándulás a Fertő-Hanság Nemzeti park osztrák oldalban lévő Lange Lacke nevű sekély vizű sós tóhoz . A tó élénk madárvilágnak ad otthont, széles sávban belépni tilos táblák jelölik a határt ameddig el lehet menni. madarak nagy távolságban vannak, ajánlatos távcsöve vinni, bámulatos látványban lesz része annak, aki ezt teszi. A természetvédelmi övezetet tanösvény járja be, ahol a madárvilág legváltozatosabb fajtáival ismerkedhetünk.

tacsifoto   2013. november 08.

Pedig ez valódi kút, belenéztem. Sőt a másik is, ahol diófa nőtt ki a kávából. Megvan a kőt és víz is csillog az alján, de nem hiszem, hogy bárki használja. Legeltetésnek nem látom nyomát.

anna schwelung   2013. november 10.

Csak azért kérdezem, mert egy jókora teli vödröt csak úgy lehet könnyedén felhúzni, ha a másik végén nehezék van. Nekem elhiheted, mert valaha esténként jó pár vödörrel felhúztam a vályúba, nagyszüleim kirándulásról hazaérkező teheneinek.

tacsifoto   2013. november 10.

Nálunk nem igen volt gémeskút, a Fáber rétre határozottan emlékszem hogy volt (a hegyekben) és mivel ott tehenek legeltek, rendszeresen használták is a tehénpásztorok, és tényleg, volt rajta nehezék. A kirándulók sosem mertek inni a vízéből, inkább még10 perig gyalogoltak, hogy egy forráshoz érjenek.... (akkoriban nálunk elég nagy volt az egy négyzetkilométere eső források száma.) Ma már "egy ujjunkon+ meg tudjuk számolni az egész hegység iható forrásait.. :(

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban