_
Kerékvető a házsarkon
  • 2013. okt. 10.
  • 737
  • 17
  • 13
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Sopron, Templom utca - Kolostor utca találkozása
Ugyanaz a kerékvető, mint az előző képen látható, csak más nézőpontból fotózva, valamint azonos az "éjszakai felvételes" kerékvetővel. Háttérben az evangélikus templom főbejárati oldala látható, az előre ugró torony alsó traktusával. Jobbról mellette az evangélikus lelkészi hivatal és lelkészlakások kaptak helyet. A képen látható átjáró a Bünker köz, ami a történelmi belvárosból (a belső várfalon belüli részből) kivezet a történelmi külvárosba. A belső várfal egyik áttörése itt található. Annak idején a város fejlődése tette szükségessé, egyébként is a várfal hadászati és védelmi jelentősége megszűnt. .

nevetnijo   2013. október 10.

tacsi, csak ámulok és bámulok. Ez a kerékvető még az óriások földjén is nagy lenne. Az éjszakai felvételen nem is látszik, hogy ilyen hatalmas. Köszönöm Neked, hogy ilyen nagyszerű fotókkal gyarapítod gyűjteményemet :)

tacsifoto   2013. október 11.

Ez a kerékvető nem is olyan nagy, csak a földre tettem a gépemet és úgy fotóztam, hogy kissé trükkös kép legyen.... ez által a kép előterében lévő kerékvető jóval nagyobbnak néz ki, mint a valóságban....

nevetnijo   2013. október 11.

A jól bevált trükk... Még nem próbáltam ki, de sort kerítek rá :)))

Szuzi101   2013. október 11.

Hát szégyellem magam,hogy vakon mentem el emellett kerékvető mellett és észre sem vettem!!!

nevetnijo   2013. október 11.

Szuzi, ne bánkódj, én is jártam már így :)

tacsifoto   2013. október 12.

Szuzi: nem csodálom. Míg nevetnijo fel nem hívta a figyelmemet erre az érdekes épületi elemre, nem foglalkoztam vele, mintha ne mis létezne.Ugyanígy voltam a lejtméreti táblákkal is. Nem törődtem velük. Most már minden apró részlet érdekelni tud.

mammaróza   2013. október 16.

Sopronban itt süthetné mindenki Karácsonykor a báájglit vagy a saját pecsenyéjét!:):):)

tacsifoto   2013. október 16.

Az saját pecsenyéjét nem az utcán sütik, hanem a parlamentben és a polgármesteri hivatalokban.

nevetnijo   2013. október 17.

tacsi, kitaláltad a gondolataimat, mert nekem is ez villant be, mikor a "saját pecsenyét" olvastam.... csak nem mertem leírni...

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban