_
Az egykori Ruhagyár szárnyépülete
  • 2013. máj. 04.
  • 515
  • 0
  • 8
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Sopron, Hátulsó utca
Kevesebb
Több

franszoá   2013. szeptember 02.

A Ruhagyár (Zrínyi tiszti-leánynevelő, melyet még kaiser Franz Josef is felkeresett) kultúrtermének kis szinpadán felléptünk egyszer a gitárzenekarommal, még a 60-as években.A helyiség sarkon volt a Hátulsó utcára néző oldalon a földszintjén.(Sajnos képről nem tudok, hacsak egyik résztvevő nem csinált akkor ilyet-de csak egyszer voltunk ott a Lökiékkel.)

tacsifoto   2013. szeptember 02.

Ki is az a Löki? Neked volt gitárzenekarod? Nahát.....

franszoá   2013. szeptember 02.

Steiner László: basszusgitár.Tavaly halt meg szegény, még a Korán Jenci előtt.
Vót, ami vót - elmúlt mint a kamaszkori pattanások.
14 éves-19 éves korom között fő hobbim volt.Főleg a Papp-réten szerepeltünk a KISZ-házban, ott ahol az Imrik-ék (Shadows, Beatles, Tremeloes...)

tacsifoto   2013. szeptember 02.

Ez a Steiner László azt hiszem nem a huszár nagypapa leszármazottja, bár van Steiner László is, de ő még él és virul. Korán Jenciről pedig igenis állítom, hogy házasságkötés révén távoli, és nem vérrokon. Valamikor családi összejöveteleknél gyakran összefutottunk. (Édesanyám húgának a férje Korán) Alig látott a srác, de az utolsó években sokat javítottak a látásán. Ugye rá gondolsz? Nagyon megdöbbentett a korai halála, nem tudtam, hogy beteg....

franszoá   2013. szeptember 02.

Igen, rá gondoltam.
A papája is Jenő volt és gondnok a Zárgyár kultúrban (ami mellesleg nagyapámék igazgatói lakása volt 1925-ig) Ott is próbáltunk sokat és Jenő bácsi kissé morgós volt, de tűrte mert a fia billentyűzött nekünk egy időben.Jenő bácsi a gyári szinicsoport rendezője-szinésze volt, maga is művészlélek akár a fia, akit nagyon szeretett.Vöröses haja volt.A tablón meg azt is láttam, hogy egy műkedvelő szinésznője az én osztálytársnőm mamája.(nagyon hasonlítottak)

tacsifoto   2013. szeptember 02.

Igen, ő volt a legfiatalabb Korán fiú a négy közül. Nagynéném férje pedig a második legidősebb....

franszoá   2013. szeptember 02.

Azért remek egy hely ez a Sopron - akár egy falu - mindenki ismer mindenkit, legalábbis egy 20-30 éves intervallumon belül ?!