_
Magnólia fantázia
  • 2011. ápr. 04.
  • 1844
  • 7
  • 21
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Kérdés: Mit szimbolizál a magnólia?
Gyártó: Olympus FE47
Fókusztáv: 7.7mm
Rekesz: f/6.3
Zársebesség: 1/640
ISO: 100
Készült: 2011. ápr. 02. 14:06
Kevesebb
Több

tacsifoto   2011. április 06.

nannanat. köszönöm az elismerést és a kedvencelést.

Zsüzsü   2011. május 28.

Ezt valahogy még nem is láttam. Szép lett.

franczk   2012. augusztus 22.

Wikipedia: A Magnolia denudata fehér virága a templomkertekben a tisztaság szimbóluma volt.

tacsifoto   2012. augusztus 22.

Igen, elfogadom a választ és gratulálok. Én őgy tudtam, hogy minden magnóliára vonatkozik, de a Wikipédiával nem mernék szembeszállni.

Gratulálok, nyertél egy adag palacsintát. Milyet szeretsz? Van csokis, áfonyalekváros és túrós. Választhatsz.

peekaboo   2012. augusztus 22.

Elsőre azt hittem festményről készült fotó....

tacsifoto   2012. augusztus 23.

Pedig fordítva van: a fotómból készített digi festmény:))))
Szoktam ilyet elkövetni (lásd fantasy című albumaimat.)

peekaboo   2012. augusztus 23.

Mindenkitől kellene elnézést kérnem, annyira zsúfolt az időbeosztásom, hogy szinte csak itt egy kis játékra van időm és nem néztem meg eddig csak egy albumot, azt is csak futólag...Sajnos ilyen a nyugdíjas élet...csak rohanás...

franczk   2012. augusztus 24.

A Wikipedia nem szentírás, csak azért idéztem onnan, nehogy bárki is feltételezze, olyan okos vagyok, hogy én tudom a válasz! A palacsina ilyen sorrendben jó lesz.

franczk   2012. augusztus 24.

tacsifoto! Még az ingyenes képszerkesztők is nagyon sok lehetőséget biztosítanak, és érdemes is használni őket. Én is mindig azt teszem, de általában csak a kép mínőségén próbálok javítani. Ez okozhatja például azt, hogy a kép mérete akár a másfél- kétszeresére növekszik (például: Paint.NET Effects/Stylize/Relief - próbáld ki, egy virágfotónál, nagyon szépen kiemeli a virágot, és olyan hatást kelt, mintha a kép élesebb lenne).

tacsifoto   2012. augusztus 24.

franczk: én aztán tudom, hogy a Wikipedia nem Szentírás, magam is dolgozok be, (folyamatosan szabadon feltölthető képeket töltök fel nekik) Pár éve, mikor kvízíró voltam, rengeteg bakit találtam a Wikiben. Hosszas utánajárásra volt szükség esetenként, hogy egy-egy eltérést tisztázzak. De még mindig a leghitelesebb forrás a interneten.

tacsifoto   2012. augusztus 24.

Köszönöm a program ajánlatokat, megnézem, hogy melyiket érdemes letölteni.
A képeket a kidolgozás után érdemes még egy kicsit megkisebbíteni, és akkor jelentősen csökken a mérete.
Én is a lehető legnagyobb képmérettel dolgozom, hogy legyen miből lefarigcsálni, ha szükséges.

franczk   2012. augusztus 24.

Az internet ma már nélkülözhetetlen forrás, hiszen nagyon sok mindent, nagyon rövid idő alatt meg lehet találni. Sajnos vannak félrevezető információt tartalmazó oldalak is, ezért nagyon sok ostobaság terjed az internet révén. Egy időben sokat búvárkodtam a Wikipedia-n, és sok hibát találtam, de soha nem folytam bele.

franczk   2012. augusztus 24.

A képeket mindig a legutolsó lépésben kicsinyítem, de sokszor van, hogy 12-14 MB méretről lehet megkezdeni a kísebbítést. Valószínűleg ez az ingyenes képszerkesztő programok hátránya, nem elég igényesek, nem elég jól kidolgozottak, de egyelőre a PhotoShop-ra vagy más jogdíjas termékre még csak gondolni se merek.

tacsifoto   2012. augusztus 24.

A kisebbítést én a minden gépben meglévő Microsoft Office Picture Manager segítségével végzem, az elég jól leolvasztja a kép méreteit is, ugyanakkor a kép fontos adatait megőrzi.

franczk   2012. augusztus 24.

Egyszer megnézem, eddig nem próbáltam. Kisebbítésre is egy ingyenes programot használok (FastStone Image Viewer - remélem jól írtam). Köszönöm a tanácsot.

tacsifoto   2012. augusztus 24.

A Wikipediára az indafotón keresztül jutottam, mert tavasszal volt egy mozgalom, hogy ajándékozzunk felhasználható képeket a Wikinek. Én a környékbeli utcák összes lajstromozott műemlékházát lefotóztam és elküldtem nekik. Írták, hogy volt olyan, amiről semmiféle képük nem volt. Volt benne téves információ is, ami már nincs, vagy teljesen más van a helyén. Ezekből a képekből is szoktam egy-egy szabadon felhasználható példányt felajánlani nekik.

franczk   2012. augusztus 24.

Nagyon hasznos dolog, amit csinálsz.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban