_
Egy kor tárgyai
  • 2014. márc. 23.
  • 1492
  • 37
  • 14
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A régiségekről
A régiség a múltunk eszköze és tárgya.
Ezen dolgok keletkezéséből épült fel a jelenünk, és ha megőrizzük e tárgyakat, akkor a jövő gyermeke is megcsodálhatja majd őket!
Vannak olyan tárgyak közöttük, hogy még a korunk sem tud praktikusabb dolgokat kitalálni!
A modern lakásokba betéve igazán feldobja a belső hangulatot 1-1 szép, régi bútordarab, vagy egy régi tárgy, varrógép,szódásüveg,szita ,kosár,,

Rolling   2014. március 23.

Köszönöm Elizabeth.
Szeretem a népi építészetet.A kor tárgyait,hangulatát.Az utcáról fotóztam,a kedves háziak még megőrizték a nagymama egykori tárgyait.A padlásról lekerültek,hogy ők +arra járók szintén vessenek egy pillantást a múltra.

szusi   2014. március 23.

Gyönyörű!-a nagyit nagyon szerethették♥

Rolling   2014. március 23.

Igen,beszéltem a lányával.Ő is gyűjtő.Köszönöm.

irenne56   2014. március 23.

Nagyon tetszik a hagyományos parasztházak használati tárgyait bemutató kiállítás, jó, hogy megmutattad, külön dicséret a családnak! :)))

Rolling   2014. március 24.

Kedves Irene!
Ez lakóház,saját örömükre így használják.Bringázás közben vettem észre és szerencsémre a kedves tulajjal beszélhettem .A hasonló kincsekre mindig szakítok időt,közelebbről megnézni,egy-egy hozzájuk fűződő történetet meghallgatni.
Köszönöm hogy megnézted ,értékelted.

iiilona   2014. március 25.

Tükörkép a családi hagyományok, tudatosan ápolt, fenntartott szokások,megóvott használati eszközök,féltve őrzött darabok az életükből. Netalán még adtak is hozzá, amelyek tükrözik a család értékrendjét. Nagyon tetszik, bár több ilyent lehetne találni.

Rolling   2014. március 25.

Bizony,lassan csak skanzenben látjuk.Megörültem a látottaknak.Az én konyhámban nincs svéd tömegcikk.Szeretem a régi jól bevált ,tartós cikkeket.Még eredeti vaslábosom is van,használom.Szódásüvegem,kis zsírosbödön,,,Évekkel ezelőtt,még csigatésztát is készítettem eredetivel.A nokedliszaggatóm idősebb nálam,még remek anyagból készült.2 patkót őrzök,egyik Lörach-l /Svájc)cipeltem jó 30 éve.

iiilona   2014. március 25.

Elismerésem. Mikor a kezedbe veszed, biztos eszedbe jut a nagymamád, egy-egy finom íz, illat amit mindig keres az ember.

Rolling   2014. március 25.

Sok íz beugrik.Egyik sem porleves,zacskós műétel.Alig várom a lecsószezont,hogy a vaslábasban készíthessem.Amit befőztem,tegnap kifújt.Sajnos,eredeti paradicsom passzírozót nem tudtam szerválni.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban