_
visszapillantva
  • 2011. nov. 03.
  • 1165
  • 31
  • 14
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Egy motor visszapillantója a Montmarten.

anna schwelung   2011. november 03.

Sokszor elgondolkodom, mennyi nagy ember ült már Párizs vendéglátóhelyeinek piciny asztalkáinál?....többek közt én is:-))))

Rolling   2011. november 03.

A szép Montmarte teraszokon kellemes ülni,akár a budai várban.Mindenki nagy valamilyen téren,Egy nem változott:az asztalkák kicsik,az árak nagyok.
Manóvezér:Nem mondtad,de most elárultad.Van ,,imádni"való része,de Nizza ,Normandia nekem szebb.Budapest főleg magasan vezet előtte.Ezt komolyan mondom.Leszámítva,nálunk több a romos épület.

Manóvezér   2011. november 03.

Rolling:Természetesen Budapest az első valamennyi csodaszép város előtt... Párizsban sokat jártam,de még mindig van sok-sok felfedeznivaló.

Rolling   2011. november 04.

Akkor jó felfedezést kívánok.Nekem is lesz felfedezni valóm,de nem ott.

Rolling   2013. szeptember 14.

Szívesen üldögélnek ,bárhol,bármikor,eső,szél,,nem gond.

Rolling   2013. szeptember 15.

Szép ,régi házak,vendéglők,bárok sora és tömeg .A Tetre Párizs leg eliteb ,hangulatos része.
Engem az utcán való üldögélés,,nem vonz.A hegyekben,kis falvakban ahol jó a levegő,nem hömpölyög a tömeg,kipufogó gáz,,ott leülök és élvezem a kilátást,csendet, a zöld illatát.Cákon a pincesornál mindig leülök,jövet-menet,naponta. Kékkúton,Mont Blancon, Quchy-n ,de a körúton elképzelhetetlen,,

Bányászlány   2013. szeptember 16.

..csak gondolj bele, Párizsban az emberek szép fokozatosan hozzászoktak a a nagyváros lüktető zajához, az őket körülvevő mindennapok nyüzsgéshez, akárcsak a többi hasonló városban.... s az emberek mégis ott ülnek, akár naphosszat a kedvenc teraszukon mit sem törődve a a mellettük elsuhanó, tülkölő autók lármájával, ugyan avval a lelki nyugalommal kavargatják a kedvenc kávájukat, s harapják hozzá a fahéjas, kiflialakú Croissantot, mialatt belemerülnek a L'Humanité aznapi, friss számába.
.....de a ősz illatát, a lehulló falevelek halk neszét, a hajnali ködöt netán a Normafán s a magány édes, semmihez nem hasonlítható édes nyugalmát, - nyilván - egyikünk sem cserélné fel semmi árion....
http://indafoto.hu/banyaszlany/image/17088711-6b225401...
http://indafoto.hu/banyaszlany/image/13773433-64e4ee69...
http://indafoto.hu/banyaszlany/image/17088635-4439b58e...

Rolling   2013. szeptember 16.

A párizsiak lelki nyugalommal a piroson is átmennek autóval percenként,sávot nem néznek stb,,a teraszon a szemét mellett ülnek,nem zavarja semmi.Láttam,a slagból folyó víz viszi a szemetet,megakad a terasznál,one,,Nézd,az arab,indiai is bárhol sziesztázik,kávézgat,jógázik.A görögök olaszok szintén nem rágódnak sokat ,elüldögélnek ,,kortól függetlenül.90 éves is kerít rá időt,pénzt hogy naponta többször be-ill kiülhessen.Ahogy a déli 3 óra is rendelkezésükre áll.

Bányászlány   2013. szeptember 16.

...ez is egy sajátságos, éghajlatfüggő régi jól bevált tradició, már ami a délidőben való sziesztázást illeti. Megsúgom Neked ezen a bolond, forró nyáron többször is felötlött bennem, milyen jó is lenne, ha mi is (kereskedők) áttérnénk erre a jól bejáratott hagyományra, déli órákban "dolce far niente", estefelé munka. Megesett -többször is- a nyár folyamán, hogy késői órán, éjjel mentünk le az utcára, hogy némi levegőhöz jussunk s valóban azt kellett látnom, hogy a népek csak úgy nyüzsögtek a Móriczon...
Valóban, a párizsi közlekedési morálról már én is hallottam éppen eleget, akár a szemetet maguk körül, azt is semmibe veszik, mint ahogy némelyek embertársukat is sajnos...nézd, az olasz és a görög mentalitás időtlen idők óta bevésődött az emberek idegrendszerébe, szokásrendszerébe, a mindennapi rítusukba...

Rolling   2013. szeptember 25.

Itthon,az ide forróság miatt a T Honatyák is mérlegelték a megvalósítását.
Amíg ki nem esik valaki a Ház padjából,marad így minden.

Bányászlány   2013. szeptember 25.

...gondolod, hogy olyan ingatag az az ülőalkalmatosság? Nem ilyen egyszerű!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban