_
05 Igazi rimóci asszony I.
  • 2018. szept. 25.
  • 317
  • 11
  • 7
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Panasonic DMC-FZ200
Fókusztáv: 11.9mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/50
ISO: 400
Készült: 2014. febr. 21. 11:20
Kevesebb
Több

Krémusz   2018. szeptember 25.

Róla mintázták a szobrot? Nagyon hasonlít!

olzsi   2018. szeptember 25.


Nem teljesen. A szobrászművész több rimóci asszony fotója alapján mintázta meg a jellegzetes palóc asszony arcát. A lényeggel már kész volt, amikor rájött, hogy nem tudja, milyen a palóc asszonyok lába. Végül a polgármester nagymamája lábáról készítettek fotót és arról lett mintázni a lábakat.

Krémusz   2018. szeptember 25.

Érdekes történet, köszönöm, hogy megosztottad!
Az általad fotózott asszony ezek szerint erősen hordozza a jellemző arcvonásokat, amit a fotód remekül vissza is ad.
Gratulálok, szép portré. Nagyon beszédesek a szemei!

devic6   2020. május 27.

Nekem is nagyon tetszik a kép, persze elfogult is vagyok, mert a képen szereplő palóc asszony a nagymamám :)z

olzsi   2020. május 28.

Kedves devic6! Nagyon megörültem ennek az üzenetnek. Igazán ritka pillanat, amikor egy évekkel ezelőtt készített képen szereplő személyt felismernek és ráadásul ilyen közeli rokon a felismerő. Ez a kép nem Rimócon készült és nem is akkoriban, mikor Rimócon jártam. A képet a salgótarjáni piacon készítettem évekkel ezelőtt. Két nagyon aranyos rimóci néni járt akkoriban a piacra árulni és nekem nagyon megtetszett az Ön nagymamája. Egy alkalommal elvittem a gépemet és felkértem őket fotózásra. A nagymamáról készült portré különösen jól sikerült és számos kiállításon szerepelt itthon és külföldön is. Szeretném megtudni, hogy a kedves nagymamája hogy van. A másik néni hébe-hóba még szokott árulni Salgótarjánban, de a nagymamáját azóta nem láttam.

devic6   2020. július 05.

Kedves olszi!

Jól van Margit néni :) Idén lett 88 éves. A salgótarjáni piacra már nem jár, cserében dédunokázik, kertet gondoz, tempolomba jár. Sokat emlegeti a piacot, mert nagyon szeretett oda járni, minden amit árult azt ő termelte meg: nyúl, tyúk, paradicsom, szilva, uborka, savanyúság, dió. Még mindig ellát minket mindenféle egészésges élelmiszerrel.

Hol jártak a képei? Elmesélném neki...

Kedvencnek jelölték
Albumokban