_
Pincesoron 19-én 17.
  • 2012. júl. 21.
  • 168
  • 11
  • 11
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: SONY DSC-HX200V
Fókusztáv: 5.1mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/500
ISO: 100
Készült: 2012. júl. 19. 12:01
Kevesebb
Több

Bányászlány   2012. július 27.

Húha, ezek nagyon szépek, és ami a legjobb benne, hogy ma is funkcionálnak...super. :-)))

oldfire   2012. július 28.

Az őszi szüretek idején óriási lehet, mikor behordják a termést ide, a pincékbe, s egyszerre mindenki darál, présel, s hordja, kóstolgatja a mustot... 8-))

Bányászlány   2012. július 29.

El kellene menned tudósítani a szüreti sürgés-forgásról is, mi meg itt mindannyian majd csak ámulnánk a klassz képeiden. :-))))

oldfire   2012. augusztus 13.

Tudod, egyáltalán nem iszom. Örültem, hogy a pincék most zárva voltak. Meg olyankor elég sok szétázott arcú ember van ott, nehéz jó témát találni - tudom. Palkonya - erre az életre - számomra "megvolt". Aggódom érte, s fájdalmas hiányérzetem van a falu eredeti állapotainak (a fiatalságom!!! 8-)) ) szomorú vége miatt. Bocsánat a kései válaszért!

Bányászlány   2012. augusztus 14.

Az alkohol élvezetének tekintetében kezet rázhatunk, azért egy-egy karakteres arcot elkapni nem lenne vétek részedről, úgy gondolom,sőt. Beleérzek az aggódásodba, nem lehet közömbös a régi emlékek helyszínének lassú agóniáját végignézni.
Eltökélt szándékom, hogy ellátogatok ide, szerinted mi lenne a legegyszerűbb útvonal, ha vonattal Budáról venném az irányt arrafelé?

oldfire   2012. augusztus 14.

Déli Pu.-ról nézz ki Pécsre egy IC-t. Utazz el Pécsre. Pécsről Villány vagy Magyarbóly irányába kisvonat megy, azon esik útba Palkonya. Az elvira.hu minden csatlakozással kapcsolatos adatot megad. Szerintem nagyon egyszerű és jó út, két járművel elérhető (Budát leszámítva).
Örülök, ha elmégy. Ajánlom a Vadvirág Vendégházat. Ez ugyan nincs túl közel az állomáshoz, de olcsó és nagyon kedvesek a háziak, tiszták a szobák, reggelit is lehet kérni.
Egy éjszaka javasolt, az utazás miatt.

Bányászlány   2012. augusztus 14.

Igazán köszönöm a segítséget, az elvírában egyébb utaink végett perfekt vagyok, de Tőled szerettem volna hallani a "tutit" és lám meg is kaptam. Máris elképzelek egy kellemes kora őszi leruccanást, pláne, ha még egy jó szüreti hangulatot is kifognánk. Előre örvendezek, remélem sikerűl majd megvalósítani. :-)))

oldfire   2012. augusztus 14.

A falu honlapját érdemes figyelni. Kívánok szép kék eget, rajta elegáns borjúfelhőkkel, napsütéssel, akkor szépek lesznek a fotóid! Egy ilyen utat nem lehet megbánni. Villánykövesd a következő vonatmegálló. Ott is van pincesor, amelyet - Villány közelsége miatt - többen ismernek, mint Palkonyát.
De Palkonya az igazi! 8-))

Bányászlány   2012. augusztus 14.

Köszönök mindent, a figyelmes, kedves útbaigazítást is beleértve. :-)))

Kedvencnek jelölték
Albumokban