_
délutáni városkép
  • 2014. aug. 27.
  • 712
  • 35
  • 29
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

nevetnijo   2014. augusztus 27.

köszönöm :) örülök, hogy neked is tetszik :)

anna schwelung   2014. szeptember 01.

Tudom népszerűtlen leszek most, de hdr ide, hdr oda, nekem nem tetszik! Ha nem tudnám, hogy ott egy biztosító neve van jobbra, nem lehetne elolvasni :-(

Regulus   2014. szeptember 01.

Igazad van, a hdr-es fotókat állványról érdemes fotózni, mert nem egy képből állnak össze. Ezért én is ritkán élek vele. Bocs hogy hozzászóltam tudományos megjegyzésedhez.

anna schwelung   2014. szeptember 01.

Regulus: "tudományos megjegyzés" :-D :-D :-D Óriási duma! Ez inkább népszerűtlen megjegyzésem volt, hiszen előttem legalább öten dicsérték a képet.... így mos 5-el többen mondják rólam, hogy elviselhetetlen vagyok.

Regulus   2014. szeptember 01.

Ebben is igazad lehet, viszont nagyon jó fotóid is vannak.

nevetnijo   2014. szeptember 02.

Én is vigyorgok szélesen :)))) Anna, azzal hogy elmondod a véleményed nem hiszem hogy népszerűtlen lenni. Ami a szíveden az a szádon, hogy ezt egyesek nem tudják feldolgozni, az már az ő bajuk. Én imádom a stílusodat, színfolt vagy az inda egén!!!!! :))))))

nevetnijo   2014. szeptember 02.

Regulus, én is csak kísérletezgetek a hdr fotókkal. Nekem tetszenek, itt az indán is szívesen nézegetem az ilyen fotókat.

aussie47   2014. szeptember 02.

Tegyünk helyére néhány dolgot: Ahogy már említették az igazi HDR-hez több felvétel kell. Akkor van erre szükség amikor a képnek akkora a dinamikája (a világos és sötét részek aránya) amith a gép (valószínűleg a monitor se) nem tud kezelni. Ha csak egy képet csinálunk akkor vagy a világos részek lesznek beégve vagy a sötét részek lesznek teljesen feketék, de a kettőt egyszerre lehetetlen jól leképezni. Ilyenkor ha több felvételt készítünk különböző expozíxiós idővel, akkor lesz olyan felvétel amin a világos részek jók és olyanok amin a sötét részek. A HDR program összekombinálja a jó részeket egy képbe. Természetesen a különböző felvételeket állványról kell készíteni hogy elkerüljük a bemozdulást. Ezenkívül el kell kerülni hogy a felvételeken mozgó dolgok legyenek mert ez szellemképet okoz. Az okosabb HDR programok ezt ugyan ki tudják javítani. A program ezen kívül mást is tud csinálni: kiemeli a színeket, élesít, kihozza a részleteket, a sötétebb részeket világossá, a világos részeket sötétebbé teszi. Ezek az effektek szigorúan véve nem tartoznak hozzá az eredeti HDR technikához és egyetlen felvétel is elég hozzájuk, amint az ezen a fotón is látható. Azt is el kell mondani hogy a komoly és professzionális fotósok úgy elkerülik az ilyen kinézetű fotókat mint a pestist. Próbáljon csak valaki ilyet beküldeni egy pályázatra vagy versenyre, úgy kirúgják hogy a lába se éri a földet. Nekem személy szerint tetszik az ilyen kidolgozés, több ilyen fotóm van az indán. Van aki csak ilye

Regulus   2014. szeptember 02.

Kedves aussie47! Ha én ilyen részletes ismertetőt küldtem volna a hdr témához, az érintetteken kívül másoktól is kaptam volna tudományoskodás miatt hideget-meleget.

anna schwelung   2014. szeptember 02.

Köszönöm az észrevételeiteket, véleményeiteket!....de azért alkalmanként majd szórok némi hamut a fejemre.

nevetnijo   2014. szeptember 02.

aussie47, ebből is látszik, hogy tényleg csak amatőr fotós vagyok. Nincs meg hozzá a felszerelésem, hogy eredeti HDR fotókat készítsek. Marad ez a változat. Rajtam kívül ha még másnak is tetszik, annak csak örülni tudok :))))

nevetnijo   2014. szeptember 02.

Regulus, néha jó hideget-meleget kapni, felrázza kicsit az indásokat :))))

nevetnijo   2014. szeptember 02.

anna, azért csak csínján azzal a hamuszórással :))))

anna schwelung   2014. szeptember 02.

Nagy Karolina: Erre nincs válaszom, mert lefejeltem tőle a gépasztalt....

nevetnijo   2014. szeptember 02.

anna, ilyen is ritkán van, hogy elakad a szavad :))))

mammaróza   2014. szeptember 03.

nevetnijo! HDR fotód értékét növeli a kép alatta lévő sok-sok HSZ, amit a fotóstársaktól kapsz!:):): Nekem mindkettő (HDR+HSZ) tetszik!!:):):)

nevetnijo   2014. szeptember 03.

mammaróza, én is örülök a sok hozzászóláshoz, kicsit pezseg az élet :))) és köszönöm :)))

boszildi   2014. szeptember 03.

Én nem értek hozzá, de a látvány tetszik..:)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban