_
IMG 9564
  • 2012. ápr. 22.
  • 179
  • 2
  • 0
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Indafotó konyha - Szaftos sertés oldalas

1 kg csontos oldalas
1 fej közepes hagyma
4-6 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
2 dl ketchup
3 pörgetés méz
1 ek. balzsam ecet
0,5 dl Worcestershire szósz
1 citrom leve
1 ek. mustár
2 ek. torma
1 tk. bors

Hagymát felaprítom, és a zúzott fokhagymával megdinsztelem.

Míg a hagymák dinsztelődnek, az oldalast a csonttal ellentétes oldalon behasogatom és besózom.

Amikor a hagyma megdinsztelődött hozzáadom a szósz többi hozzávalóját (hús és só kivételével minden más), majd szépen összefőzöm sűrű szósszá.

Az oldalast sütőtálba helyezem és teljesen beborítom az elkészült szósszal, ügyelve, hogy a bevágások is jól felteljenek vele.

Sütőben lefedve kb két órát sütöm lefedve (kb fél óránként ránézek és a szósszal locsolom), majd mikor már szinte leválik a csontról leveszem a fedést és pirítom még kb 15-20 percen keresztül.

Sült burgonyával és sörrel tálalom.
Gyártó: Canon EOS 1000D
Fókusztáv: 35mm
Rekesz: f/5.0
Zársebesség: 1/3
ISO: 400
Készült: 2012. ápr. 22. 13:30
Kevesebb
Több
Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban