_
szemeztünk
  • 2012. szept. 25.
  • 225
  • 13
  • 7
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Olympus SP800UZ
Fókusztáv: 15.2mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/250
ISO: 100
Készült: 2012. szept. 09. 12:20
Kevesebb
Több

Gyöngylány   2012. szeptember 26.

hagyta magát fotózni.. elrepült de aztán visszajött...

Gyöngylány   2012. szeptember 28.

annyira nem jó.. mert beégett az ág.. nagyon élesek voltak a fények.. akár hogy helyezkedtem nem tudtam másképp fotózni.. hát.. ez van..

sappeni   2012. szeptember 29.

Nézd Gyöngylány... aki nem vérprofi géppel dolgozik, annak muszáj kompromisszumot kötni. Ha nem ég ki az ág (azaz túlságosan alulexponálsz), akkor kevés fényt kap a témád, és nem lesz részletgazdag (egy profi gép ezt megoldja, egy kompakt nem - az enyém sem!).
Ha zavar, képszerkesztővel szedd ki a kiégéseket
Szeretem ezt a képed is, mert tépázott szárnyú szitakötőt sem látok minden nap.... (és engem konkrétan a kiégés itt nem zavart volna, csak azért írtam, mert Te írtad)
Az is tény, hogy azt szokták mondani, hogy csak jó fényeknél szabad fotózni -azaz éleseknél nem-, de a szitakötőt meg nem a jó fények érdeklik.... minket viszont a szitakötő :)))))
Néha én napfénynél is használok vakut a derítés miatt, de akkor is kell alulexponálni egy kicsit (vagy tompítani a vaku fényét papírzsepivel), mert az is kiéget.

Gyöngylány   2012. szeptember 30.

Próbáltam képszerkesztővel kiszedni, de a végeredmény nagyon csúnya lett volna..Használtam vakut is készült róla olyan is, de az még jobban beégett..
Igen.. azért is írtam ki.. sajna a kompromisszumok kellenek amatőr szinten.. nem minden lehet tökéletes..
:))

Kedvencnek jelölték
Albumokban