_
fanta szelet
  • 2012. márc. 20.
  • 412
  • 4
  • 4
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
FANTA SZELET:
Tészta : 4 ek lisztet 1 cs. sütőporral és 2 ek. kakaóporral összekeverünk.
6 tojássárgáját 6 ek. porcukorral kikeverünk és hozzáadunk 1 dl olajat.
6 tojásfehérjét felverjük.
A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal majd végül a sütőporos lisztet. Sütőpapíros, vagy kivajazott kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben 170 - 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk jól kihűlni.
Túrókrém : 15 dkg rámát 25 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 50 dkg szitán áttört túrót és egy citrom lereszelt héját, illetve a citrom levéből is keveset, kóstoláskor kiderül mennyit.
Fantás krém : 7 dl szénsavas fanta narancs üdítőital, 2 cs. vaniliás pudingpor, 2 ek. cukor.
A krémhez a pudingporból ugyanúgy pudingot főzünk csak nem tejjel, hanem a narancsos üdítővel. 2 dl. fantához hozzá keverjük a 2 cs. pudingport, a maradék 5 dl fantát pedig felforraljuk, és összesűrítjük. Fontos, hogy a fantás krém jól be legyen sűrítve, mert különben folyós lesz.
Összeállítás : A kihűlt piskótára rákenjük a túrókrémet, és míg a fantáskrémmel bajlódunk, addig hűtőbe tesszük. Arra pedig elkészültekor a fantás pudingot ( ezt melegen, de nem forrón kell ! )
Rakhatsz a túróra narancs, mandarin gerezdeket is, én ezt teljesen meghámozva teszem(a cikkekről is lehámozom a héját), mert ízletesebb..
JÓ ÉTVÁGYAT :)
Gyártó: Olympus SP800UZ
Fókusztáv: 15.2mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/640
ISO: 100
Készült: 2012. márc. 17. 16:46
Kevesebb
Több

Gyöngylány   2012. március 21.

Én már elteltem vele.. a hétvégén sütöttem meg.. elsőre sikerélményem volt. Soha nem sütöttem még ilyet.. bár.. a tészta része kissé magasra sikerült, de legközelebb már tudom hogyan legyen kisebb :))
Jó étvágyat.. így virtuálisan is :)))

bokamari   2012. március 21.

Köszönöm szépen!!
Imádom a finomságokat!!!

Kedvencnek jelölték
Albumokban