_
Vasárnap délutáni nyüzsgés Szolnok főutcáján
  • 2014. jan. 01.
  • 482
  • 9
  • 18
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Az egyik kedvenc épületem a városban
Gyártó: Canon EOS 400D
Fókusztáv: 16mm
Rekesz: f/7.1
Zársebesség: 1/400
ISO: 100
Készült: 2014. jan. 01. 11:58
Kevesebb
Több

Chromcsi   2014. január 09.

Egyetértek veled! :) Csak az a sok madzag ne lenne... érdemes a kis erkélyt figyelni, mindig más hangulata van ahogy az évszakok változnak...

Ffferko   2014. január 09.

Köszönöm! :-) A kis keresztutcából is jó hangulata van az épületnek, először onnan fényképeztem. Engem nem annyira zavarnak a kábelek, szerintem az is az utcakép része - egyébként ezen a képen nincs is sok. Képzeld, ha még villamos is menne, meg trolibusz, meeeg libegő, és persze sífelvonó is. Na akkor lenne kábel!

Chromcsi   2014. január 10.

Ez felülmúlná minden képzeletemet, különösen így, h ismerem ezt a helyet...:-)))

Ffferko   2014. január 15.

Pedig szerintem legalább egy sífelvonó kéne! :-D

Ffferko   2014. január 24.

Na jó, akkor legalább egy szétszerelhető mobil sífelvonó!
Amit, hogyha árad a Tisza, és az emberek gyorsan síelni akarnak egyet, akkor csak összerakják, és usgyi, csúszhatnak is!

Chromcsi   2014. január 25.

Valahogy nem látom lelki szemeim előtt, h innen, hogyan vezetne a Tiszához a felvonó..:-))) Arról nem is beszélve, h az áradás nem mindig fagyással párosul...:-)))) De, legfeljebb csobbannának egyet, h kicsit kreatív legyek! :)))

Ffferko   2014. január 25.

Áááá, nincs semmi fantáziád! :D Különben is, milyen fagyásról beszélsz itt?! Nem is értem. :-D Én Pest kellős közepén tudok egy sífelvonót, amit csak úgy pik-pak egy utca sarkán építettek, egy totál sík helyen, és egész nyáron zavartalanul működött. :-D
Majd lefényképezem Neked! :-)

Chromcsi   2014. január 26.

A sífelvonó az nem télen működik? Te is fagyásról meg csúszásról beszélsz...:-))) De, alig várom ezt a képet, ez majd megkönnyíti az elképzelést! :)))

Ffferko   2014. január 27.

Hellló! :-)

Fagyásróól? Ééén? Ilyet én egy szóval sem írtam. :-)
Én csak azt írtam, hogyha árad a Tisza, és az emberek csúszni akarnak egyet, hát usgyi, csúszhatnak! Hátha szeretnek ilyet csinálni két homokzsák töltése közben. :-D

Jaj, épp azt nézem, hogy van fönt az a Tiszavirág hidas fotóm, nyári, amin az egész meder száraz, a Tisza tök kis pici a közepében. Voltam kétszer is Szolnokon, amikor áradás volt, és a habok nyaldosták a fönti sétányt, közben pedig nagyüzemben ment a homokzsák rakodás. Micsoda különbség van a két véglet között!

Chromcsi   2014. január 28.

Oké!!! Csak én gondoltam fagyásra a sífelvonóval összekapcsolva!!!
A végletek pedig igazak! A Tisza kiszámíthatatlan! :)

Ffferko   2014. január 28.

Vagy ahogy a költő mondaná:

Többek között szóltam én hozzájok:
„Szegény Tisza, miért is bántjátok?
Annyi roszat kiabáltok róla,
S ő a föld legjámborabb folyója.”

Pár nap mulva fél szendergésemböl
Félrevert harang zugása vert föl.
Jön az árviz! jön az árviz! hangzék,
S tengert láttam, ahogy kitekinték.

Mint az őrült, ki letépte láncát,
Vágtatott a Tisza a rónán át,
Zúgva, bőgve törte át a gátot,
El akarta nyelni a világot!

:-)

Ffferko   2014. február 01.

:-)
Jaj, az időjárás keresztülhúzta a számításaimat! :-\
Elmentem, hogy lefényképezzem Neked a nyáron is működő totálisan fagymentes sífelvonót, hogy tudd, milyet kell majd építened Szolnokon, :-) de sajnos közben ide is megérkezett a tél, és tiszta hó minden. Namármost, így nem olyan hiteles a dolog, úgyhogy várnom kell a fotózással, amíg el nem olvad. :-D

Addig is, hogy lásd, nem csak a levegőbe beszéltem, egy kis infó: :-D
http://www.stop.hu/sport/teli-nyari-sipalya-nyilt-ujpe.../

Chromcsi   2014. február 03.

Aha..:-) Nekem kell építeni?! ... Ez hagy némi kívánni valót maga után, én max. lefényképezni tudom, ha elkészül, na de építeni semmi esetre sem..:)))
Egyébként pedig nem tetszik, nem is tudom ide h nézne ki, bár nem ez lenne az első eset ami rontja a városképet! :)

Ffferko   2014. február 03.

Áááá, pik-pak belejösz szerintem, nem lehet olyan bonyolult ilyen sífelvonót építeni. Szerintem, ha elkezded, a többi magától adja magát! Arra figyelj majd csak, hogy ha itt ebben az utcában építed a sífelvonót, akkor feltétlenül ki kell majd tenned olyan táblákat is, hogy az emberek behúzzák a lábaikat, miközben jönnek az autók, nehogy valami baleset legyen.

Egyébként, érdekel, mik azok a dolgok, amiket szerinted nem kellett volna Szolnokra építeni, amiket említettél, hogy rontják a városképet.

Chromcsi   2014. február 03.

Pl.: a legújabb találmány a Műv Ház elé épített monumentális monstrum, amitől a szép üvegezett Abanovákot egyáltalán nem lehet látni...
Vagy, az új csoda szökőkút, a régi ami sokáig virágtartóként működött, végre ismét a visszakapta régi pompáját, de aztán úgy döntöttek, nem kell hagyományos szökőkút ...
Vagy, a legmegdöbbentőbb: a régi Dami megszüntetése, egy rózsakertért...
De, ami pozitívum a gyaloghíd megépítése, a Tiszavirág híd...az +++
Egyébként pedig, minden nyűgével együtt is szeretem Szolnokot...:)

Ffferko   2014. február 03.

:-D
Na, pont egyre gondoltunk, csak mondom, nem írok olyan sokat, inkább megvárom, hogy mit válaszolsz erre. Én múlt nyáron jártam utoljára Szolnokon, és két dolog volt, ami nagyon feltűnt, az egyik, hogy a Tiszaparton valamit nagyon építenek, mert iszonyúan fel volt túrva ott minden, a másik pedig a művelődési háznál, amit említettél, ott is építettek már egy ideje valamit. Szóval pont ez jutott eszembe nekem is, hogy ezt majd megkérdezem, mi lett belőle. Amikor én ott voltam, még csak az alapozás zajlott, de jó nagy területet elkerítettek abból a kis belső térből, úgyhogy látszott, hogy valami nagy dolog készül ott. Én szeretem ott azt a kis belső teret, ha arra járok, mindig átsétálok ott. Jó nagy a nyüzsgés ott bent az Aba-Novák körül, mindig rengetegen mennek a pláza vagy a buszpályaudvar felől a Baross utca felé, meg nyáron színpadot állítanak ott fel, meg vannak utcazenészek is. Hát, kíváncsi vagyok, mit építettek oda. Valószínű, még februárban leszek Szolnokon, úgyhogy megnézem. :-) A másik kedvenc utcám még a Szapáry, arra is mindig elboklászok. :-)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban